Hopp til innhold

Fjernet medisiner før de ringte 911

Michael Jacksons livvakt fikk beskjed fra den drapssiktede legen om å gjemme bort medisin før han ringte 911.

Alberto Alvarez og aktor David Walgren under rettssaken mot Conrad Murray

Aktor David Walgren holder opp en pose med intravenøs væske for Michael Jacksons livvakt Alberto Alvarez.

Foto: AL SEIB / Afp

Torsdag fortsatte rettssaken mot Michael Jacksons tidligere lege Conrad Murray. Retten fikk da høre livvakten Alberto Alvarez forklare seg om omstendighetene rundt Jacksons død. Alvarez var den første av Jacksons ansatte som kom til soverommet der popstjernen lå livløs i sengen, mens legen fortvilt prøvde å redde Jacksons liv.

Les også: – Jackson var sløv etter legetimer

Så en melkehvit væske

Conrad Murray ankommer rettslokalet i Los Angeles

Dr. Conrad Murray står tiltalt for uaktsomt drap på popstjernen Michael Jackson.

Foto: Jason Redmond / Scanpix/AP

Alvarez fortalte i retten at han så en ”melkehvit væske” i en pose som brukes til intravenøs behandling, og at Murray ba ham stikke posen i en bag før Alvarez fikk beskjed om å ringe 911.

- Mens jeg stod ved foten av sengen, bøyde han (Murray) seg frem og grep tak i en håndfull medisinflasker. Så sa han ”her, putt dem i en veske”, forklarte Alvarez.

Murray skal så ha pekt på et stativ for intravenøs væske ved Jacksons seng, og bedt ham om å ta en pose som hang der og fjerne den.

- Posen inneholdt en melkehvit væske. Jeg husker jeg så væske i bunnen av posen, forklarte Alvarez.

Aktor mener denne væsken var Propofol, som er anestesimiddelet Murray er tiltalt for å ha gitt Jackson en overdose av. Murray innrømmer å ha gitt Jackson Propofol som hjelp til å sove, men nekter på anklagen for uaktsomt drap. Han risikerer opptil fire års fengsel om han blir dømt.

Les: - Sa han måtte fjerne en krem Michael ikke ville verden skulle vite om

Les også: Viste død Jackson i retten

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Michael Jacksons soverom

Jacksons soverom slik det så ut da popstjernen døde.

Foto: AL SEIB / Afp

– Barna skrek og gråt

Livvakten Alvarez fortalte i retten også om hvordan han fant Jackson da han kom inn på soverommet.

- Han lå på ryggen med armene utstrakt. Øynene hans var halvveis åpne og munnen var åpen, forklarte Alvarez.

Jacksons barn skal ha fulgt Alvarez inn på soverommet. De skal ha blitt veldig opprørt over synet av sin livløse far.

– Barna gråt, skrek og ba til Gud mens han forgjeves ble forsøkt gjenopplivet, sierJacksons personlige kokk Kai Chase på torsdag.

Murray skal ha forklart at popstjernen hadde en ”dårlig reaksjon” og gitt Jackson hjertekompresjon.

Hadde en "dårlig reaksjon"

Først etter at medisinen var ryddet bort, ringte Alvarez etter ambulanse. På spørsmål om hvorfor han fulgte legens ordre, svarte Alvarez:

- Jeg trodde Dr. Murray hadde de beste intensjoner for Jackson, så jeg tenkte ikke på å stille spørsmål ved jobben han gjorde da. Jeg trodde vi pakket for å forberede turen til sykehuset.

Murrays forsvarere hevder Jackson selv tok beroligende midler og ekstra Propofol når doktoren var ute av rommet, og at det var denne ekstra dosen som tok livet av ham. Rettssaken er ventet å vare i rundt en måned.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP