Bodils fiskesuppe
3–4 ørreter på ca. 250–300 g
1–2 ts salt
2 laurbærblad
2 ts grovmalt pepper
75 g kviteseidsmør
3–4 ss kveitemjøl
2 halvstore løker
1,5 l fiskekraft
0,5 l mjølk
1 boks (3 dl) fløyte
1 boks (3 dl) rømme
4 gulrøtter
1 purreløk
grasløk til pynt
Kok opp vatn til krafta, 2–3 liter i en kjele. Ha i salt og pepper til dette, samt et laurbærblad. Når vatnet har kokt opp, trekker du kjelen litt til side og legger oppi fisken. La den stå og trekke ca. 20–30 minutter.
Når du skal lage suppa, starter du med smør og mjøljevning. Ha oppi småkutta løk. Ha i krafta og rør godt ut, spe på med mjølk, fløyte og rømme. Det er viktig å la suppa småkoke om lag 15 minutter etter dette for å koke ut alle rømmeklumpene og for å få ei fyldig og jevn suppe. Her må du vurdere hvor tjukk du vil ha suppa, noen liker den fyldig og litt tjukk, andre liker den noe tynnere. Det kommer også an på om du skal benytte den som hovedrett med brød til, eller om det er en forrett til en større middag.
Rens og skjær gulrøttene i små fine biter, det samme med purren. La suppa småputre en god halvtime, dette gjør mye med smaken på suppa, da den blir mer «innkokt».