Det er Kristin S. Pedersen som kommer med tilbudet, og slik forklarer hun hvordan det skal gjøres:
- Folk kan gå inn på data og registrere seg som abonnent og hvilken fisk de foretrekker. For de som ikke har tilgang på data, må dette sendes i posten. Det skal gjøres på enkleste måte, sier Kristin S. Pedersen.
Levert på døra
Initiativet med å levere fisk i postkassen til folk er helt ypperlig, og det beste som kan skje, sier Pjokken Eide.
I bestillingen skal det stå hvilken fisk som skal leveres, og når den skal leveres. Fisken skal deretter bringes helt frem til døra.
- Det eneste du trenger å gjøre er å åpne døra og ta inn fisken, sier Pedersen.
Folk forbinder Lofoten med et sted det er lett å få tak i fisk, men slik er det ikke. Det er forbudt å selge fisk fra fiskebrukene, og den eneste muligheten folk i Lofoten har til å få tak i fersk fisk er om de kjenner en fisker selv, eller om de fanger den selv. Pedersen har nå åpnet fiskebutikk på Reine, og leverer også fisk på døra.
- Vi har fått gode tilbakemeldinger på dette prosjektet, og vi har også tenkt å legge ved forskjellige oppskrifter på fisk, forteller hun.
- Det beste som kan skje!
Pjokken Eide er markedssjef for Norge i Eksportutvalget for fisk. Han synes det er en spennende ide å abonnere på fisk.
Det er forbudt å selge fisk fra fiskebrukene i Lofoten. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
- Jeg har hørt om noen med samme planer i Østlands-området, men ingen som har fått det til. Jeg håper de får det til nå, sier han.
Eide synes det er et paradoks at det ikke er mulig for folk i Lofoten og Vesterålen å kjøpe fisk.
- Sjømat er jo det mest naturlige vi nordmenn har å spise, og det er viktig at det er tilgjengelig. Initiativet med å levere fisk i postkassen til folk er helt ypperlig, og det beste som kan skje, sier Pjokken Eide.
Klikk på linken i medieboksen over for å høre innslaget som ble laget av reporter Bjørn Vang.
Norgesglasset NRK P1 11.04.05