Til fire personer trenger du:
600-800 g fiskefilet, uten skinn og ben, f.eks. torsk, sei, steinbitt eller makrell
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 dl hakkede tomater på boks
2 ss tomatpure
2 ss olivenolje
1/2 -1 ts tørket oregano
sukker, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fres sjalottløk og hvitløk blank i olivenolje. Tilsett tomatpure, hakkede tomater og oregano. Kok opp og smak sausen til med salt, pepper og en klype sukker. Skjær fisken i 8 pene stykker og legg fiskestykkene i en ildfast form. Hell over tomatsausen og stek fisken ved 200 grader i ca. 15 minutter. Server med godt brød og en frisk salat eller frest fersk spinat. Kokte eller stekte poteter er også godt til.
Tips:
Bland grovt hakkede oliven eller kapers i tomatsausen, og dryss gjerne over litt revet parmesanost før fisken skal i ovnen.
Hakkede urter som persille eller basilikum kan drysses over rett før servering.
Har du dårlig tid kan du bruke en ferdig tomatsaus.
Til denne oppskriften kan du fint bruke frossen fisk, f.eks.gourmettorsk.