NRK Meny
Normal

Disse slåss om å bli Lisbeth Salander

De største stjernene har meldt seg ut av diskusjonen om å spille Lisbeth Salander, men regissør David Fincher har nå endt opp med fire aktuelle kandidater til det som omtales som den mest attraktive kvinnerollen på mange år.

Lisbeth Salander frå "Menn som hater kvinner"

Det er ingen klare kandidaterm men alt tyder på at blir et ukjent fjes som etterfølger Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

Den amerikanske filmatiseringen av Stieg Larssons bestseller «Menn som hater kvinner», har hatt problemer med å finne en kvinnelig hovedrolleinnehaver som kunne ta over etter Noomi Rapaces sterke innsats som Lisbeth Salander.

Regissør David Fincher, som tidligere har laget «Seven» og «Fight Club», har gitt opp å få med seg stjerner som Nathalie Portman, Ellen Page og Kristen Stewart. I stedet har han vendt blikket mot fire skuespillere som er betraktelig mindre etablerte.

CV fra Facebook og Tarantino

Sophie Lowe

Sophie Lowe

Foto: Matrics Managment
Sarah Snook

Sarah Snook

Foto: THELOOP.COM.AU

Nyhetsnettstedet The Daily Beast melder i likhet med flere andre nettsteder at to ukjente australiere er blant de fire som er aktuelle for rollen. De aktuelle damene er Sophie Lowe, som snart er å se i thrilleren «Blame», og Sarah Snook som spiller i dramaet «Sleeping Beauty» som kommer i 2011.

De to andre aktuelle skuespillerne som kan entre lerretet som Lisbeth Salander, er amerikanske Rooney Mara, som spiller i Finchers kommende film om Facebook, og franske Lea Seydoux som debuterte i Hollywood med en liten rolle i Quentin Tarantinos «Inglorious Basterds».

Opplysningene er imidlertid noe sprikende på hvem som er Finchers favoritt og nettstedet Deadline har også Emily Browning fra filmen om «Lemony Snickett» som en het kandidat.

Vanskelig å følge Rapace

Rollen som Lisbeth Salander omtales som den største kvinnerollen på mange år i Hollywood. Hvis filmen blir en suksess, blir den et voldsomt karriereløft for den av de fire som til slutt får rollen.

Til tross for mulighetene har det hersket en del skepsis til rollen og dette har gjort at flere av de største stjernene har vært lunkne i interessen.

Rooney Mara

Rooney Mara

Foto: Promo

Lea Seydoux

Lea Seydoux

Foto: Leaseydoux.org
Rollen er fysisk krevende og det spekuleres i at skuespilleren må binde seg til å spille i hele trilogien. Dette har altså ført til laber interesse hos stjernene og en åpning for de ukjente.

James Bond blir journalist Blomkvist

For kort tid tilbake ble det klart at James Bond himself, Daniel Craig, skal spille Mikael Blomkvist etter at Brad Pitt, Johnny Depp og George Clooney alle har vært nevnt som aktuelle navn til rollen.

Fincher skal ha valgt Craig for å skape balanse til den mindre erfarne skuespilleren som får rollen som Salander.

Handlingen blir i Sverige

For å være mest mulig tro til bøkene, vil ikke regissør Fincher flytte filmens handling fra Sverige til USA. Han avslørte nylig at den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner» vil hente handling fra Stockholm og Uppsala i likhet med boka og den svenske filmen.

Daniel Craig som James Bond

James Bond blir til den svenske journalisten Mikael Blomkvist .

Bøkene til Stieg Larsson har solgt mer enn 40 millioner eksemplarer og den første filmen har spilt inn over 100 millioner dollar på verdensbasis, så det er kanskje ikke rart at Fincher vil holde seg til hva synes å være en sikker oppskrift for suksess.