Normal

Fire nye plater fra U2?

U2 har planer for tre nye album, i tillegg til ett som allerede skulle vært ute.

U2

U2 på scenen under bandets pågående turné.

Foto: BORIS ROESSLER / Afp

Bono, U2

Bono og U2 har mange nye plater på gang, men vet ikke hvordan og når de kommer ut.

Foto: Massimo Pinca / Ap
Chris Martin, Coldplay

Chris Martin i Coldplay har gitt U2 sine råd.

Foto: RICHARD DREW / AP

U2 kan ikke sies å ligge på latsiden. Akkurat nå er de ute på den siste delen av sin siste «360 world tour» som fulgte etter utgivelsen av albumet «No line on the horizon» i 2009.

En turné som aldri kom til Norge, fordi scenen var for stor.

«Songs of ascent»

Det er allerede kjent at de har ett nytt album på trappene. Den neste plata har allerede fått tittelen «Songs of ascent» og er søsteralbumet «No Line of the Horizon», slik «Zooropa» (1993) og «Achtung Baby» (1991) var i slekt.

«Ascent» skulle kommet ut for flere måneder siden, men er blitt forsinket på grunn av Bonos ryggproblemer.

Men det stopper tydeligvis ikke der, for U2 har hele tre album til som fansen vil få glede av. Men Bono & co klarer ikke å bestemme seg for når og hvordan de skal gis ut.

Råd fra Chris

Nå har Bono fått råd fra Chris Martin i Coldplay.

- Chris Martin ringte meg og sa han hadde hørt om disse platene vi har på gang. Vi har «Songs of Ascent», med mer meditativt stoff, vi har et rockealbum til og ei plate med et mer klubbaktig lydbilde, i tillegg til Spider Man-stoffet, sier Bono til Rolling Stone.

Det siste med henvisning til musikalen «Turn of the Dark», skrevet av Bono og The Edge.

Chris Martin ønsket å vite hva slags planer U2 hadde for alle disse 20-30 låtene, og kom med en god idé:

Med en gang?

- Hvorfor ikke plukke ut de beste av dem (uavhengig av album) og gi dem ut med en gang?

Men U2 er kanskje ikke så moderne som de ønsker å være.

- Om vi var mer moderne hadde vi kanskje brukt nettet og involvert fansen mer i utvelgelsen av låtene. Nå diskuterer vi bare med hverandre om hvilke vi skal bruke, uten at noen andre vet om låtene, forklarer Bono.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.