Hopp til innhold

Finnmark

 

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fredag 8. juni til fredag 14. juni besøker  Reiseradioens reportere Caroline og Øyvind Finnmark.

I sommer besøker Reiseradioens reportere alle Norges fylker. Vi starter på topp i Finnmark, og reporterne Caroline Bækkelund Hauge og Øyvind Wik er på plass når vi sparker i gang første sending lørdag 9. juni.

Caroline Bækkelund Hauge og Øyvind Wik
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Øyvind og Caroline skal blant annet besøke Honningsvåg og Nordkapp under Nordkappfestivalen. Videre skal de innom reinsdyrfylte Hammerfest, og de skal sjekke myggtettheten i Alta.

Er det andre steder du mener de bør besøke? Tips dem gjerne på mail til Øyvind Wik og Caroline Bækkelund Hauge

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober