NRK Meny
Normal

Finn og Yan i cyberspace

Herrene Finn Bjelke og Yan Friis kan nå påtreffes sterkt animerte - både på nett og på wap! Følg dem inn i fremtidens vidunderlige verden!

Finn og Yan
Foto: NRK

Som de teknologisk uovertrufne herrer de ønsker å være, har nå Herreavdelingens Finn og Yan lagt ut på den ultimate testen av etermedienes formidlingspotensiale. På nettet!

På nett!

Våre progressive radiohelter har latt seg animere - og ble prompte lagt ut for sending på riksdekkende TV. Men teknikken stopper som kjent ikke lenger der, og som et direkte resultat av det 21. århundrets medierevolusjon, kan nå disse grensesprengende animasjonene nytes på PC'er over hele den hittil kjente verden. Bare klikk på lenkene under og nyt!

Mobil og nett

På nett - på wap - ja, på lufta med!

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Se herrene med dame!

Se herrene med hår!

Se herrene med tyskere!

 

På mobil!

Men ikke nok med det! Med dagens wap-teknologi er det nå en smal sak for selv den stusseligst utrustede å laste ned filmene til sin egen mobil med noen få målbevisste tastetrykk.

Først må man finne NRKs uslåelige wap-sider (ved rett å slett å taste wap.nrk.no inn på mobil-nettleseren) og derfra velger man seg Mobil-TV.

Ved dernest å rulle nedover finner man Herreavdelingens tre tegnede tankevekkere til fri nedlasting! Slik blir man ethvert dannet selskaps naturlige midtpunkt!

 

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).