Hopp til innhold

Finn og Yan i cyberspace

Herrene Finn Bjelke og Yan Friis kan nå påtreffes sterkt animerte - både på nett og på wap! Følg dem inn i fremtidens vidunderlige verden!

Finn og Yan
Foto: NRK

Som de teknologisk uovertrufne herrer de ønsker å være, har nå Herreavdelingens Finn og Yan lagt ut på den ultimate testen av etermedienes formidlingspotensiale. På nettet!

På nett!

Våre progressive radiohelter har latt seg animere - og ble prompte lagt ut for sending på riksdekkende TV. Men teknikken stopper som kjent ikke lenger der, og som et direkte resultat av det 21. århundrets medierevolusjon, kan nå disse grensesprengende animasjonene nytes på PC'er over hele den hittil kjente verden. Bare klikk på lenkene under og nyt!

Mobil og nett

På nett - på wap - ja, på lufta med!

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Se herrene med dame!

Se herrene med hår!

Se herrene med tyskere!

 

På mobil!

Men ikke nok med det! Med dagens wap-teknologi er det nå en smal sak for selv den stusseligst utrustede å laste ned filmene til sin egen mobil med noen få målbevisste tastetrykk.

Først må man finne NRKs uslåelige wap-sider (ved rett å slett å taste wap.nrk.no inn på mobil-nettleseren) og derfra velger man seg Mobil-TV.

Ved dernest å rulle nedover finner man Herreavdelingens tre tegnede tankevekkere til fri nedlasting! Slik blir man ethvert dannet selskaps naturlige midtpunkt!

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.