NRK Meny
Normal

Finn Kalvik skriver biografi

I de kommende memoarene fra Finn Kalvik får vi sikkert lese om da Inger Hagerup var forelsket i ham.

Finn kalvik

Finn Kalvik skriver på sine memoarer. Men først skal han gi ut albumet «Bjerke/Hagerup/Kalvik».

Foto: NRK

Hør hele intervjuet: Finn Kalvik om sin nye plate og kommende memoarer


Tidligere i år fylte Finn Kalvik 60 år. Det nye album «Bjerke/Hagerup/Kalvik» er hans 18. studioalbum i en karriere som snart har rukket over 40 år.

Tilbake til røttene

På albumet går Kalvik tilbake til sine musikalske røtter, både musikalsk og gjennom å tonesette de to dikterne Inger Hagerup og Andre Bjerke, som han også gjorde på debutalbumet «Tusenfryd og grå hverdag» i 1971.

Til NRK forteller han at det kan gå en stund før det kommer noe nytt album med helt egne Kalvik-tekster, for først skal det bli bok.

Finn Kalvik: «Bjerke/Hagerup/Kalvik»

Finn Kalviks nye album heter «Bjerke/Hagerup/Kalvik».

Foto: Albumfoto / DaWorks

- I mange år har jeg skrevet ned og notert anekdoter og morsomme historier helt fra jeg var en liten gutt og oppover. Så jeg har en masse slike små historier, forteller Finn Kalvik til Kveldsåpent i NRK P1.

- Må bare si det høyt

- Og nå må jeg bare si det høyt sånn at jeg er nødt til å gjøre det. For dette har jeg snakket i så mange år. Så denne vinteren blir det ingen nye melodier, men kun å skrive på disse memoarene.

Og en av historiene som ganske sikkert vil komme fram i denne boka er om den gangen Klaus Hagerup fortalte Finn Kalvik om at hans mor var forelsket i ham.

- Klaus og Jeg har en forestilling sammen akkurat nå om hans mor. Og da får vi masse tid sammen både før og etter forestilling. Og en gang sa han, mens han fortalte om sin mor, at ”og min mor var jo så forelsket i Finn Kalvik”, forteller en lattermild Kalvik.

- Ramla omtrent ut av stolen

- Så jeg ramla jo omtrent ut av stolen der jeg satt. Han har jo ymtet frampå om dette tidligere, men jeg var jo 22 da jeg ringte på døra hennes med min første plate, og ville ha litt tilbakemeldinger.

- Etter hvert vanket vi sammen ute på byen, både på Blom og Teatercafeen, og da lærte jeg veldig mye av henne. Så jeg kaller ofte Inger Hagerup for ”min åndelige mor”.

 

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.