NRK Meny
Normal

Finn fram julesaksene!

Det er snart klart for Herreavdelingens årvisse juleverksted. Kom ikke å si at De ikke ble advart!

Saks i kropp
Foto: ROB GRIFFITH / AP

For alle venstrebehendte juleherrer som ikke vet opp ned på en surkål eller som ennå har til gode å få julekurven sprø - slå av alt unntatt radioen og la deg velberges gjennom førjulstiden med profesjonell hjelp 17.-21. desember fra kl 22:03 på P1.

Gjesteherrer

Nå ringler Herreavdelingens juleverksted på ny - denne gang med totalt uforandrede ingredienser, heri inkludert helt nye gjestespill fra noen av de samme gjestene:

Tom Mathisen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Tom Mathisen vil på sedvanlig vis redegjøre for forlengst fortjent glemte juletradisjoner på Bøler og bekkefarene omkring. Tom er en kløpper til å memorere tapte Østmarksspesialiteter, og deler mer enn villig av sine meningsløse minner.

 

Hør kokke-Tom i et fordums arkivopptak her!

 

Foto: Knut Fjeldstad/NTB / Scanpix

Jan Vardøen er verkstedets utenlandske alibi og vil stort sett konsentrere seg og oss om hvordan man drikker seg snydens i utlandet. På dyre drinker med navn som med nød og neppe kan uttales etter 22 på julebordet.

 

Ingerid Stenvold
Foto: NRK

Ingerid Stenvold er tauet inn for på kjappeste vis å rette opp rikskanalens sørgelige overfokusering på julefeiringen slik den praktiseres i Bardu. Som prisbehengt Målselv-jente gis hun prima sendetid for å rette et høyst betimelig søkelys på tradisjonsrike Målselv-aktiviteter som reinballbiting, fletting av rimroser og juletyggegummi av frossen kvae.

 

Dermed er det snart bare å lete frem julesaksen, julelimet, julepapiret og alle de flotte ti juletommeltottene - og gi seg Herreavdelingens herrlige juleverkstedsaktiviteter i vold.

Hver kveld i uken før jul fra 2203 på P1. Vell mødt.

Flere kulturnyheter