Finn fram julesaksene!

Det er snart klart for Herreavdelingens årvisse juleverksted. Kom ikke å si at De ikke ble advart!

Saks i kropp
Foto: ROB GRIFFITH / AP

For alle venstrebehendte juleherrer som ikke vet opp ned på en surkål eller som ennå har til gode å få julekurven sprø - slå av alt unntatt radioen og la deg velberges gjennom førjulstiden med profesjonell hjelp 17.-21. desember fra kl 22:03 på P1.

Gjesteherrer

Nå ringler Herreavdelingens juleverksted på ny - denne gang med totalt uforandrede ingredienser, heri inkludert helt nye gjestespill fra noen av de samme gjestene:

Tom Mathisen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Tom Mathisen vil på sedvanlig vis redegjøre for forlengst fortjent glemte juletradisjoner på Bøler og bekkefarene omkring. Tom er en kløpper til å memorere tapte Østmarksspesialiteter, og deler mer enn villig av sine meningsløse minner.

 

Hør kokke-Tom i et fordums arkivopptak her!

 

Foto: Knut Fjeldstad/NTB / Scanpix

Jan Vardøen er verkstedets utenlandske alibi og vil stort sett konsentrere seg og oss om hvordan man drikker seg snydens i utlandet. På dyre drinker med navn som med nød og neppe kan uttales etter 22 på julebordet.

 

Ingerid Stenvold
Foto: NRK

Ingerid Stenvold er tauet inn for på kjappeste vis å rette opp rikskanalens sørgelige overfokusering på julefeiringen slik den praktiseres i Bardu. Som prisbehengt Målselv-jente gis hun prima sendetid for å rette et høyst betimelig søkelys på tradisjonsrike Målselv-aktiviteter som reinballbiting, fletting av rimroser og juletyggegummi av frossen kvae.

 

Dermed er det snart bare å lete frem julesaksen, julelimet, julepapiret og alle de flotte ti juletommeltottene - og gi seg Herreavdelingens herrlige juleverkstedsaktiviteter i vold.

Hver kveld i uken før jul fra 2203 på P1. Vell mødt.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC