Hopp til innhold

Finn din tilkommende!

Er du ungjente og ugift? Nysgjerrig på hvem du en gang skal gifte deg med? Følg rådene våre her, så får du kanskje svar…

Drømmemannen?

Lois Lane fant sin drømmemann, men hvem er din? Finn ut på lørdag!

Foto: Scanpix

Som ung og ugift jente havner jeg midt i målgruppen, men la det være sagt, -jeg har så absolutt ikke tenkt å gifte meg med det første!

Likevel ville det for så vidt vært greit å vite hvem min fremtidige tilkommende er, sånn for ordens skyld. Så vet jeg hvem det er når jeg ser ham.

Natt til søndag byr sjansen seg. Hemmeligheten jenter i århundrer før oss har benyttet seg av hver natt til den 24. juni er nærmest i ferd med å gå i glemmeboken! Dette må forhindres, så spre det glade budskap!

St. Hans feiring
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Magisk natt 

I følge myten har nemlig sankthansnsnatten en spesiell og magisk kraft , slik som julenatt, nyttårsnatt og allehelgensaften. Har man de rette evnene, kan man denne natten lese tegn av så mangt.

Ikke bare ble sankthansnatten i gamle dager brukt for sanking av legende urter, oppsamling av helende og rensende vann, til å spå høstværet og å ”vekke opp åkeren”. Neida, den helt klart mest spennende kraften ved sankthansnatten er muligheten man har til å drømme om sin tilkommende.

Ifølge sagnet kan nemlig unge, ugifte kvinner gå ut om kvelden den 23. juni og sanke inn syv forskjellige typer markblomster. (- Dette betyr altså at hageblomster utelukkes. Ingen juksing, jenter, da virker det ikke!)

Buketten med blomster legges under hodeputen, og i løpet av natten vil man – om myten holder mål- drømme om vedkommende man skal gifte seg med.

Enklere enn dette blir det ikke. Når jeg lørdag morgen våkner opp med et lurt smil om munnen vet dere grunnen! - Om jeg da ikke er umåtelig skuffet i stedet...

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober