Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe var gjest i Stjerneklart 13. september.

Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe

Foto: Robert Greiner / NRK

Finn Arve Sørbøe ble født den 25. juli 1964 i Tromsø som sønn av Finn Arve Sørbøe sr. som drev elektriskforretning i Tromsø og hans kone Ruth Sørbøe som var modist og husmor.

Han vokste opp sammen med foreldrene, en bror og tre søstre i Tromsø. Han gikk på Bjerkaker barneskole, Sommerlyst ungdomsskole og Tromsdalen videregående skole.

Etter videregående avtjente han førstegangstjenesten i kavaleriet på Maukstadmoen leir i Indre Troms. Han tok utdannelse som allmennlærer ved Tromsø Lærerhøgskole og arbeidet i 4 år ved Skole-/fritidsordningen ved Tromsøs eldste barneskole, Gyllenborg skole.

Fra lærer til skuespiller

Fra 1994 jobbet han som frilans skuespiller. Han var med i Bragerevyen, en av Norges eldste skolerevyer, og han spilte flere roller i Arthur Arntzens teateroppsetning ”Den fordømte nordlending” som også ble sendt i NRK og utgitt på video.

I 1997 dannet han På Tryne Teater. Sammen med blant andre skuespiller Kristian Fredrik Figenschou jr. spilte han i en årrekke revy- og humorforestillinger både i Tromsø og på turné.

Ugler i mosen

I 2006 fikk han programlederrollen i barne-TV-serien ”Ugler i mosen” som gikk fram til i fjor høst, og som fortsatt går i reprise på NRK Super. I 2007 spilte han på Hålogaland Teater i forestillingen ”Sørbøe og Figenschou tolker Arntzen”.

Finn Arve bor sammen med kona Kristine Henriksen og deres tvillinger på 7 år, Frida og Håkon, på Kvaløysletta i Tromsø.

Kulturstrøm

 • Ariana Grande med Beatles-rekord

  Artisten Ariana Grande har denne uka holdt de tre øverste plassene på USAs Billboard Hot 100- liste med låtene «7 Rings» «Break Up With Your Girlfriend I’m Bored» og «Thank U, Next». Ingen annen artist siden Beatles har okkupert hele listetoppen, med tre av USAs mest populære låter – samtidig.

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK
 • Silkemyk klang fra fiolinist Sonoko

  Stravinskijs «Vårofferet», Samuel Barbers «Fiolinkonsert» og Caroline Shaw «Entr’acte» sto på Oslo-Filharmoniens konsertprogram i helgen. NRKs kritiker Eystein Sandvik var tilstede. Han beskriver solist Sonoko Miriam Weldes prestasjon som uanstrengt og naturlig, og med en silkemyk klang. Hør hele anmeldelsen her i NRK P2s Spillerom:

  Sonoko Miriam Welde
 • Spillklubb for ungdom

  En spillklubb for ungdom i Kristiansand inspirerer kulturministeren.
  E-sport er en konkurranseform med videospill via datamaskiner. Nå lover kulturministeren å hjelpe frem norsk spillkultur.