NRK Meny
Normal

Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe var gjest i Stjerneklart 13. september.

Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe

Foto: Robert Greiner / NRK

Finn Arve Sørbøe ble født den 25. juli 1964 i Tromsø som sønn av Finn Arve Sørbøe sr. som drev elektriskforretning i Tromsø og hans kone Ruth Sørbøe som var modist og husmor.

Han vokste opp sammen med foreldrene, en bror og tre søstre i Tromsø. Han gikk på Bjerkaker barneskole, Sommerlyst ungdomsskole og Tromsdalen videregående skole.

Etter videregående avtjente han førstegangstjenesten i kavaleriet på Maukstadmoen leir i Indre Troms. Han tok utdannelse som allmennlærer ved Tromsø Lærerhøgskole og arbeidet i 4 år ved Skole-/fritidsordningen ved Tromsøs eldste barneskole, Gyllenborg skole.

Fra lærer til skuespiller

Fra 1994 jobbet han som frilans skuespiller. Han var med i Bragerevyen, en av Norges eldste skolerevyer, og han spilte flere roller i Arthur Arntzens teateroppsetning ”Den fordømte nordlending” som også ble sendt i NRK og utgitt på video.

I 1997 dannet han På Tryne Teater. Sammen med blant andre skuespiller Kristian Fredrik Figenschou jr. spilte han i en årrekke revy- og humorforestillinger både i Tromsø og på turné.

Ugler i mosen

I 2006 fikk han programlederrollen i barne-TV-serien ”Ugler i mosen” som gikk fram til i fjor høst, og som fortsatt går i reprise på NRK Super. I 2007 spilte han på Hålogaland Teater i forestillingen ”Sørbøe og Figenschou tolker Arntzen”.

Finn Arve bor sammen med kona Kristine Henriksen og deres tvillinger på 7 år, Frida og Håkon, på Kvaløysletta i Tromsø.