NRK Meny
Normal

Filmstudio avkrefter «bjørne-voldtekt» i ny storfilm

Denne uken tok det helt av på internett etter at et nettsted hevdet at Leonardo DiCaprio blir voldtatt i sin nye film «The Revenant».

Leonardo DiCaprio

TIPPES TIL OSCAR: Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i filmen «The Revenant» og er allerede en av forhåndsfavorittene til å vinne Oscar. Filmens handling finner sted i USAs villmark og filmstudioet måtte denne uken ut og avkrefte at filmstjernens karakter blir voldtatt i filmen.

Foto: 20th Century Fox

Den 22. januar neste år har Alejandro González Iñárritus nye film «The Revenant» premiere på norske kinoer. I den blir Leonardo DiCaprios karakter Hugh Glass angrepet av en bjørn i den amerikanske villmarken.

Det er i seg selv alvorlig nok, men etter at nettstedet The Drudge Report på tirsdag publiserte en artikkel om at DiCaprios karakter blir voldtatt av denne bjørnen, tok det av på sosiale medier.

Filmen var et av de mest populære samtaleemnene på Twitter og på onsdag så studioet som produserer filmen det nødvendig å avkrefte ryktene.

– Alle som har sett filmen kan si deg at bjørnen er en hunnbjørn som angriper Hugh Glass fordi hun føler at han truer bjørnungene hennes, skriver 20th Century Fox i en pressemelding til Entertainment Weekly.

– Det er absolutt ingen voldtektsscene med en bjørn, konstateres det videre.

Reaksjoner

Det er vanskelig å vite om folk faktisk trodde på ryktet, men noen virket i hvert fall lettet over at DiCaprio «kun» blir angrepet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Oscarfavoritt

«The Revenant» blir av mange ansett for å være en av favorittene til å vinne en rekke Oscarpriser neste år, med DiCaprio i spissen for beste mannlige hovedrolle. En pris han er blitt nominert til flere ganger tidligere men aldri har vunnet.

Laster Twitter-innhold

Selv om filmen har fått et forhåndsstempel er den også blitt omtalt som for brutal. Det er kanskje ikke overraskende at studioet derfor gikk ut med en pressemelding for å tone ned ryktene om en bjørnevoldtekt.

Iñárritu vant i fjor tre Oscarpriser for filmen «Birdman» og kan bli den tredje regissøren gjennom tidene som vinner en Oscar for beste regi to år på rad. Sist det skjedde var i 1950 ved Joseph L. Mankiewicz.

Kulturstrøm

  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.

  • Furuholmen festivalutstiller

    Musiker i a-ha og billedkunstner Magne Furuholmen blir utstiller i årets Filmfestivalutstilling i Haugesund. Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den Norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri, og utstillingen åpner 19. august.

    Magne Furuholmen
    Foto: Guri Norstrøm / NRK