Normal

Hollywood-komponist spiller i Telenor Arena

Den verdenskjente komponisten Hans Zimmer står bak filmmusikken til storfilmer som «Lion King», «The Gladiator» og «Pirates of The Caribbean». Neste sommer legger han verdensturneen innom Oslo.

Hungary Hans Zimmer Concert Hans Zimmer

LION KING: Hans Zimmer spiller blant annet musikken fra filmen «Lion King» når han kommer til Norge neste sommer.

Foto: Janos Marjai / Ap

Han blir kalt Hollywoods mest ettertraktede og nyskapende filmmusikk-komponist.

Akkurat nå kan man høre musikken hans i BBCs «Planet Earth II», og i Netflix-fenomenet «The Crown».

60 musikere på scenen

På scenen i Telenor Arena sommeren 2017 får han følge av sitt 15-manns studio band, samt et orkester og et kor som bringer det totale antallet på scenen opp i over 60 personer.

OSCARS HANS ZIMMER

OSCAR-VINNER: I 1995 vant Hans Zimmer Oscar for beste filmmusikk for musikken i animasjonsfilmen «Lion king».

Foto: LOIS BERSTEIN / Ap

Konserten «Hans Zimmer Live on Tour» tar for seg musikk fra hele Zimmers karriere, som spenner over flere tiår.

I år har Hans Zimmer reist rundt i Europa med turneen «Hans Zimmer Revealed», til strålende kritikker. Turneen dekket 35 europeiske byer, men ingen i Norge.

Fordi den forrige turneen ble en stor suksess, har Zimmer nå bestemt seg for å legge turen innom de skandinaviske landene.

Kulturstrøm

 • Kulturprofil for retten i Sverige

  I dag starter rettsaken mot mannen svenske medier fortsatt kaller «kulturprofilen», men som her i Norge for lengst er identifisert som Jean-Claude Arnault, gift med et av medlemmene i Svenska Akademien. Arnault er tiltalt for voldtekt og saken har utløst krise for Nobels litteraturpris.

  Jean-Claude Arnault
  Foto: HENRIK MONTGOMERY / AFP
 • Var Bernt og Erling eit par?

  Manusforfattaren for «Sesame Street» Mark Saltzman har letta på sløret til Queerty, og seier at han alltid tenkte på dei to dukkene som eit par. No svarer derimot organisasjonen «Sesame Workshop», som står bak Barne TV-serien, at Bernt og Erling berre er venner, og at dei ikkje har nokon seksuell legning.

  Bernt og Erling
  Foto: Beth A. Keiser / AP
 • En ganske vellaget høst-skremmer!

  The Nun er langt ifra nyskapende. Historien er basert på noen ganske tullete ideer som lett kan avfeies som tøys, men The Nun er også kompetent filmet, med en stemningsfull atmosfære, effektiv scenografi og godt skuespill i de viktigste rollene, mener NRKs anmelder.

  THE NUN
  Foto: SF Studios