Filmdebut for Märtha Louise?

Märtha Louise kan nå gjøre sin filmdebut. Hun er nemlig tilbudt å gjøre den norske fortellerstemmen på filmen "Reven og barnet".

Reven og barnet

Naturbildene er et viktig element i Luc Jacquets nye film.

Foto: Bonne Pioche

Prinsesse Märtha Louise.

Märtha Louise kan bli å høre i ny film fra fransk suksessregissør.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Familiefilmen "Reven og barnet" ("Le Renard et l´enfant") er den nye filmen til Luc Jacquet, mannen bak dokumentarfilmsuksessen "Pingvinenes marsj".

Det er tidsskriftet Film & Kino som melder at Märtha Louise har blitt spurt om å bidra med sin stemme. Hun har hatt stor suksess med sin eventyrbok og vil garantert kunne løfte interessen for filmen også i Norge.

God mottakelse

"Reven og barnet" er i ferd med å bli en enda større suksess i Frankrike enn "Pingvinenes marsj" som gjorde Luc Jacquet til Oscarvinner.

Så langt er filmen sett av tre millioner i Frankrike og er ute i 700 kopier.

"Reven og barnet" er en blanding av en dokumentarfilm og en eventyrfortelling om en ung jente og hennes vennskap med en rev.

 

Kulturstrøm

 • Gyllenhaal + Ferrantebok = film

  Den amerikanske skuespilleren Maggie Gyllenhaal skal skrive og regissere en adaptasjon av Elena Ferrantes roman «Den dunkle dottera» (Samlaget). Det melder bok365.no. Det blir hennes debut som regissør og manusforfatter. Rollen hennes i HBO-serien «The Deuce» har inspirert henne til å ta skrittet over i registolen, sier hun.

  2018 Sundance Film Festival - "The Kindergarten Teacher" Portrai
  Foto: Taylor Jewell / AP
 • Forfatter Jan Jakob Tønseth er død.

  Jan Jakob Tønseth døde natt til fredag, melder hans forlag Cappelen Damm. Tønseth var den aller første vinneren av P2-lytternes romanpris. Den fikk han for «Et vennskap». Han fikk også Det Norske Akademis pris, Cappelenprisen, Gyldendals legat og Doblougprisen.

  For novellesamlingen «Von Aschenbachs fristelse» ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

  I diktsamlingen «Muntre dødsdikt og andre dikt» (2015) skrev han sin sykdomshistorie.

  Jan Jakob Tønseth ble 71 år gammel.

  Jan Jakob Tønseth
  Foto: Aarønæs, Lars / Lars Aarønæs