NRK Meny

Filmatiserer ny bokserie

Peter Jackson skal lage nye filmadapsjoner av bokserien «Mortal Engines», skriver The Guardian. De fire bøkene i sci-fi-serien er skrevet av britiske Philip Reeve, med første utgivelse i 2001. Jackson sikret seg rettighetene til å adaptere den dystopiske fortellingen til det store lerretet allerede i 2009, og er mest kjent for «Ringenes Herre»-trilogien.

Peter Jackson
Foto: Joel Ryan / Scanpix/AP

Kulturstrøm

  • Sony kjøper EMI

    Japanske Sony kjøper plateselskapet EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).

  • Obama til Netflix

    Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

    Michelle og Barack Obama