Video Birger Vestmo om TV-sendinga
Foto: Nyhetsspiller

Film- og serieanmeldelser

 • Man kjeder seg ikke

  Når den legendariske regissøren Jim Jarmusch velger å lage zombiefilm med blant andre Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Danny Glover, Steve Buscemi og Tom Waits på rollelista, er det lov å ha høye forventninger. Men NRKs anmelder er ikke overbevist i sin anmeldelse av «The Dead Don't Lie».

  THE DEAD DON'T DIE
  Foto: Frederick Elmes / Focus Features / Frederick Elmes / Focus Features
 • Askeladden - I Soria Moria Slott

  Eventyrlysten vekkes i regissør Mikkel Brænne Sandemoses andre film om Espen Askeladd. Den lykkes bedre med å utnytte elementer fra Asbjørnsen og Moes folkeeventyr i en fartsfylt og begivenhetsrik filmfortelling, mener NRKs filmanmelder.

  Askeladden
  Foto: Maipo Film/Nordisk Film Distribusjon
Hva ville du gjort kvelden før du kanskje skal dø? Det er store temaer som diskuteres i Game of Thrones-podkasten denne uken. 
Det aldri vært triveligere i Winterfell, og vi elsker det! Vi diskuterer episoden, deler ut shame og drage-egg og tipper på hvem som stryker med i neste episode. 
I tillegg får du høre fra selveste Ser Brienne of Tarth, Night of the Seven Kingdoms, eller Gwendoline Christie som hun også kalles, om hva rollen har betydd for henne og om hva som var det beste med Game of Thrones for henne. (86 min).
Skuespilleren og komikeren Vidar Magnussen spiller bisarr politietterforsker i TV-serien Magnus.

Kulturstrøm

 • Vil fjerne mugg fra Hamsuns bøker

  Stiftelsen Nørholm har søkt Kulturdepartementet og Aust-Agder fylkeskommune om til sammen 2 millioner kroner til å sette i stand bøkene i Knut Hamsuns arbeidsbibliotek i dikterstua på Nørholm. Bøkene må muggsaneres og katalogiseres.

  Knut Hamsun
  Foto: Scanpix