Hopp til innhold

Fikk skrekkmøte med pytonslanger

Lørdagsunderholdningen på NRK er ikke for folk med slangefobi. Deltagerne i «De Ukjente» må nemlig møte fem pytonslanger på kloss hold, i det som omtales som en skrekkens opplevelse.

Video Slangedrama i studio

Slangedrama i studio

Deltagerne i underholdningsprogrammet «De Ukjente», må se manges frykt i hvitøyet når de ser seg selv stående ansikt til ansikt med ikke bare én, men hele fem pytonslanger.

Kjendislagene består denne gang av duoen Anders Bye og Jon Niklas Rønning som skal i duell med Hilde Lyrån og Brede Bøe.

Hvem er slangepasseren?

De ukjente

Stian Barsnes Simonsen skal i gang med en ny runde av de «De Ukjente»

Foto: Fredrik Arff / NRK

Komikerne står overfor flere vanskelig valg når de må velge riktig person til riktig yrke, og spesielt dramatisk blir det når de skal plukke ut hvem som arbeider som slangepasser.

Det store spørsmålet blir om de har valgt rett person til yrket, eller om de sender en person uten forutsetninger for å takle slangene rett i klemma til dyrene.

Utbredt med fobier

Folkehelseinstituttet opplyser at ni prosent av voksne menn og tjue prosent av voksne kvinner har en såkalt "enkel fobi". Denne fobien knyttes opp mot for eksempel fly, torden eller spesifikke dyr.

Akkurat hvor mange som lider av fobi mot slanger i Norge er ikke tallfestet, men vi kan regne med at en god del av TV-seerne på lørdag kveld vil vri seg litt mer i sofaen enn vanlig.

«De Ukjente» har sesongpremiere lørdag 11.09, kl. 20.25 på NRK1.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.