Fikk bot på lufta

Nitimens reporter Pål Thoresen fikk oppleve drømmedagen da han fikk være med en patrulje fra Majorstua politistasjon på laserkontroll - som ga bot for åpen mikrofon.

Fartskontroll
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

- Jeg var mest opptatt av kamuflasjeteknikk, mens politibetjent Pål Raastad prøvde og holde laseren stødig mens biler drønnet forbi, sier Thoresen.

Pål Thoresen

Pål Thoresen fikk oppleve guttedrømmen: å ta en synder i fartskontroll.

Foto: Eirin Grytbakk / NRK

Betjent Raastads taktikk var derimot å synes i terrenget. Det hjalp lite, for etter bare fem minutter kommer den første bilen med altfor flat pedal.

- Der røk de nye møblene

-53 kilometer i timen, mumlet Raastad "triumferende” mens Thoresen krabbet ut av buskene.

- Det gikk fortere enn jeg hadde trodd. Der røk de nye møblene, sa gutten i bilen.

Lurer du på hva straffen ble? Hør innslaget her: Fikk bot på lufta

Lurer i buskene

Siden 1971 har aksjon skolevei satt fokus på å sikre skoleveien til barn rundt om i landet, med spesielt fokus på alle 1. klassingene som som begynner i disse dager.

Bygging av fortau, gangbruer, sykkelveier, fartshumper og gangveier har vært i målet siden starten. Hensikten er at flest mulig barn skal gå eller sykle til skolen, og ikke bli kjørt ditt av foreldrene.

Men mange foreldre har det travelt når de skal kjøre barna, og det kan koste dem dyrt.

Kulturstrøm

  • Sammen om verdenspremiere

    Sondre Lerche og Aurora skulle begge spille på årets Øyafestival. Nå har de to artistene på kort tid spilt inn en ny låt sammen, som får verdenspremiere under Øyas strømmesending fredag 14. august, melder Ballade.

  • Norgespremiere utsatt

    Stykket «De urolige» som skulle ha premiere i morgen, er blitt utsatt på grunn av forkjølelsessymptomer hos to personer i produksjonen. –Ensemblet er foreløpig i karantene, sier DNS til BA. Opprinnelig skulle stykket hatt premiere 20.mars.

    Stykket "De urolige" skulle egentlig ha premiere den 20.mars i år.
    Foto: Jenny André / DNS