Hopp til innhold

Fikk 500 venneforespørsler da skattelistene ble lagt ut

Katharina Gamlemshaug Andresen er ikke som andre 20-åringer med sine 5,8 milliarder kroner i formue.

Milliardarving Katharina Andresen er gjest på Skavlan

VIDEO: Norges tredje rikeste forteller om tiden rundt offentliggjøringen av skattelistene.

Da skattelistene for i fjor ble offentliggjort i oktober befant 20-åringen seg på tredjeplass, bak lillesøsteren Alexandra og Kjell Inge Røkke, som inntok førsteplassen blant dem med størst formue i Norge.

Katharina og Alexandra Gamlemshaug Andresen fikk i 2007 overført størstedelen av familiekonsernet Ferd fra faren, industrieier og tobakksarving Johan H. Andresen.

På kveldens Skavlan gjester altså den eldste søsteren programmet. Hun liker ikke oppmerksomheten som følger da skattelistene blir offentliggjort.

– Det er en veldig tung uke for meg. Vanlige dager i året så er det stille og rolig og kan jeg være meg selv, men den uken er det ekstremt mye oppmerksomhet. På to dager fikk jeg 500 venneforespørsler på Facebook, 200 meldinger, masse på Instagram, Twitter og overalt. Nå er det hvert år, samme tiden, hele tiden, sier hun.

De to Andresen-søstrene har begge rundt 5,8 milliarder kroner i formue.

Leser mennesker

Katharina forteller også at hun må være mer på vakt når det kommer til hva folk vil med henne.

– Det har blitt lettere for meg å lese mennesker, og kunne skjønne ganske fort hva de vil. Om de vil bli kjent med meg eller om de har lyst på noe fra meg. Det er ikke en morsom måte å leve på. Jeg blir mistenksom, rett og slett.

Andre gjester

I tillegg til Katharina Gamlemshaug Andresen, er også forfatter og journalist Linn Ullmann, den svenske skuespilleren Rolf Lassgård, og den britiske evolusjonsteoretikeren og forfatteren Richard Dawkins gjester.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober