Fikk 500 venneforespørsler da skattelistene ble lagt ut

Katharina Gamlemshaug Andresen er ikke som andre 20-åringer med sine 5,8 milliarder kroner i formue.

Milliardarving Katharina Andresen er gjest på Skavlan

VIDEO: Norges tredje rikeste forteller om tiden rundt offentliggjøringen av skattelistene.

Da skattelistene for i fjor ble offentliggjort i oktober befant 20-åringen seg på tredjeplass, bak lillesøsteren Alexandra og Kjell Inge Røkke, som inntok førsteplassen blant dem med størst formue i Norge.

Katharina og Alexandra Gamlemshaug Andresen fikk i 2007 overført størstedelen av familiekonsernet Ferd fra faren, industrieier og tobakksarving Johan H. Andresen.

På kveldens Skavlan gjester altså den eldste søsteren programmet. Hun liker ikke oppmerksomheten som følger da skattelistene blir offentliggjort.

– Det er en veldig tung uke for meg. Vanlige dager i året så er det stille og rolig og kan jeg være meg selv, men den uken er det ekstremt mye oppmerksomhet. På to dager fikk jeg 500 venneforespørsler på Facebook, 200 meldinger, masse på Instagram, Twitter og overalt. Nå er det hvert år, samme tiden, hele tiden, sier hun.

De to Andresen-søstrene har begge rundt 5,8 milliarder kroner i formue.

Leser mennesker

Katharina forteller også at hun må være mer på vakt når det kommer til hva folk vil med henne.

– Det har blitt lettere for meg å lese mennesker, og kunne skjønne ganske fort hva de vil. Om de vil bli kjent med meg eller om de har lyst på noe fra meg. Det er ikke en morsom måte å leve på. Jeg blir mistenksom, rett og slett.

Andre gjester

I tillegg til Katharina Gamlemshaug Andresen, er også forfatter og journalist Linn Ullmann, den svenske skuespilleren Rolf Lassgård, og den britiske evolusjonsteoretikeren og forfatteren Richard Dawkins gjester.

Kulturstrøm

 • Pippi for jenter på flukt

  Når Pippi Langstrømpe fyller 75 år i 2020 blir hun en del av Redd Barnas program «Girls on the Move», som skal sikre at barns rettigheter respekteres. Astrid Lindgren Company ønsker å bidra til arbeidet for barn som er på flukt, står det i en pressemelding. Boka «Pippi Langstrømpe» kom ut i 1945.

  Pippi Långstrump
  Foto: NTB scanpix
 • Kleskjede innfører utleie

  Den svenske såkalte hight street-kjeden Gina Tricot innfører utleie av klær. Med «Rent Your Party Outfit» skal kundene kunne leie antrekk fra kleskjeden i et par dager før de returnerer det, skriver Melk & Honning. Pilotprosjektet skjer først i Gøteborg.

 • Lager kunst av plastsøppel

  Gatekunstneren Bordallo 2 fra Portugal har blant annet brukt gamle søppeldunker og fiskegarn for å pynte en vegg i Kristiansand sentrum.