Fikk 500 venneforespørsler da skattelistene ble lagt ut

Katharina Gamlemshaug Andresen er ikke som andre 20-åringer med sine 5,8 milliarder kroner i formue.

Milliardarving Katharina Andresen er gjest på Skavlan

VIDEO: Norges tredje rikeste forteller om tiden rundt offentliggjøringen av skattelistene.

Da skattelistene for i fjor ble offentliggjort i oktober befant 20-åringen seg på tredjeplass, bak lillesøsteren Alexandra og Kjell Inge Røkke, som inntok førsteplassen blant dem med størst formue i Norge.

Katharina og Alexandra Gamlemshaug Andresen fikk i 2007 overført størstedelen av familiekonsernet Ferd fra faren, industrieier og tobakksarving Johan H. Andresen.

På kveldens Skavlan gjester altså den eldste søsteren programmet. Hun liker ikke oppmerksomheten som følger da skattelistene blir offentliggjort.

– Det er en veldig tung uke for meg. Vanlige dager i året så er det stille og rolig og kan jeg være meg selv, men den uken er det ekstremt mye oppmerksomhet. På to dager fikk jeg 500 venneforespørsler på Facebook, 200 meldinger, masse på Instagram, Twitter og overalt. Nå er det hvert år, samme tiden, hele tiden, sier hun.

De to Andresen-søstrene har begge rundt 5,8 milliarder kroner i formue.

Leser mennesker

Katharina forteller også at hun må være mer på vakt når det kommer til hva folk vil med henne.

– Det har blitt lettere for meg å lese mennesker, og kunne skjønne ganske fort hva de vil. Om de vil bli kjent med meg eller om de har lyst på noe fra meg. Det er ikke en morsom måte å leve på. Jeg blir mistenksom, rett og slett.

Andre gjester

I tillegg til Katharina Gamlemshaug Andresen, er også forfatter og journalist Linn Ullmann, den svenske skuespilleren Rolf Lassgård, og den britiske evolusjonsteoretikeren og forfatteren Richard Dawkins gjester.

Kulturstrøm

  • Paul McCartney med i musikal

    Når filmen «It's a wonderful life» skal gjøres om til musikal, skal artisten Paul McCartney (77) lage sangene, skriver The Guardian. Musikalen skal settes opp i 2020 og handler om en mann som vurderer å begå selvmord på julaften.

  • Manu Chao kommer til Oslo

    Manu Chao egentlig er ikke på turné, men dukker opp på Melafestivalen i Oslo 18. august – etter å ha satt publikumsrekord forrige gang han opptrådte. Det blir hans eneste norgeskonsert, ifølge festivalen som går av stabelen 16. til 18. august på Rådhusplassen.

    Manu Chao: "Me Llaman Calle" (med refreng fra "La Vida Es Una Tombola") - live i K15 Utøvere: Manuel Chao (gitarlele, vokal) Madjid Fahem (gitar, vokal) Santillan Juan Cruz (cajón, vokal) Lydtekniker: Erik Sandbraaten (NRK) Foto/redigering: Bill Roger Gystad (NRK)