Fiat 500 av Hamann

Fiat 500 ble kåret til årets bil av Autofil, og er tøff nok i seg selv. Men, for det lille ekstra kan du jo vurdere Hamanns versjon.

Fiat 500
Foto: Hamann

Det er kanskje først og fremt BMWer og heftige sportsbiler man forbinder med de tyske tunerne, men de klarte ikke å holde fingra unna den sjarmerende lille italieneren.

Hamann har utviklet et sportseksossystem til 1,4-liters bensinmotoren, som gjør at den får livligere akustikk. Til samme modellen leverer de også et bremsekit for mer aktiv kjøring.

Dieselmotoren kan skremmes opp til 90 hester og 230 Nm, mot 75 hester og 145 Nm originalt. Det er bare 10 hester mindre en bensinmotoren, med vesentlig mer dreiemoment.

Mattsvarte felger

Fiat 500
Foto: Hamann

Kanskje det viktigste når man skal style en bil er senking og felger. Hamanns 500 kommer 30 mm nærmere asfalten med et senkesett og har mattsvarte 7x17-tommers Sportivo 1-felger.

De har derimot valgt å la resten av stylingen være i fred, med kun to valgfrie mønstre på utisden, samt pedaler og matter på innsiden.

Vi tipper at det kommer til å dukke opp mange ettermarkedsdeler til Fiat 500 etter hvert, for eksempel selger Eurocar stylingkit fra MS Design.

Fiat 500
Foto: Hamann
Fiat 500
Foto: Hamann
Eksospotte
Foto: Hamann

Kulturstrøm

 • Hør Dagny live

  Hun har erobret landet med låter som «Fools Gold», og «Love You Like That». Etter å ha blitt nominert til Spellemannprisen fem ganger, tre av dem for årets låt, gir hun ut debutalbumet, og spiller fra det i Kulturstripa.

  Dagny
 • Ny redaktør i Sogn Avis

  Arve Uglum blir ny redaktør og dagleg leiar i Sogn Avis. Han tek over etter Jan Inge Fardal. Uglum kjem frå jobben som prosjektleiar og programleiar for «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» i NRK.

  Arve Uglum ny programleiar for Der ingen skulle tru at nokon kunne bu
  Foto: Christian Blom