Hopp til innhold

Fiat 500 av Hamann

Fiat 500 ble kåret til årets bil av Autofil, og er tøff nok i seg selv. Men, for det lille ekstra kan du jo vurdere Hamanns versjon.

Fiat 500
Foto: Hamann

Det er kanskje først og fremt BMWer og heftige sportsbiler man forbinder med de tyske tunerne, men de klarte ikke å holde fingra unna den sjarmerende lille italieneren.

Hamann har utviklet et sportseksossystem til 1,4-liters bensinmotoren, som gjør at den får livligere akustikk. Til samme modellen leverer de også et bremsekit for mer aktiv kjøring.

Dieselmotoren kan skremmes opp til 90 hester og 230 Nm, mot 75 hester og 145 Nm originalt. Det er bare 10 hester mindre en bensinmotoren, med vesentlig mer dreiemoment.

Mattsvarte felger

Fiat 500
Foto: Hamann

Kanskje det viktigste når man skal style en bil er senking og felger. Hamanns 500 kommer 30 mm nærmere asfalten med et senkesett og har mattsvarte 7x17-tommers Sportivo 1-felger.

De har derimot valgt å la resten av stylingen være i fred, med kun to valgfrie mønstre på utisden, samt pedaler og matter på innsiden.

Vi tipper at det kommer til å dukke opp mange ettermarkedsdeler til Fiat 500 etter hvert, for eksempel selger Eurocar stylingkit fra MS Design.

Fiat 500
Foto: Hamann
Fiat 500
Foto: Hamann
Eksospotte
Foto: Hamann

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.