NRK Meny
Normal

Fiat 500 av Hamann

Fiat 500 ble kåret til årets bil av Autofil, og er tøff nok i seg selv. Men, for det lille ekstra kan du jo vurdere Hamanns versjon.

Fiat 500
Foto: Hamann

Det er kanskje først og fremt BMWer og heftige sportsbiler man forbinder med de tyske tunerne, men de klarte ikke å holde fingra unna den sjarmerende lille italieneren.

Hamann har utviklet et sportseksossystem til 1,4-liters bensinmotoren, som gjør at den får livligere akustikk. Til samme modellen leverer de også et bremsekit for mer aktiv kjøring.

Dieselmotoren kan skremmes opp til 90 hester og 230 Nm, mot 75 hester og 145 Nm originalt. Det er bare 10 hester mindre en bensinmotoren, med vesentlig mer dreiemoment.

Mattsvarte felger

Fiat 500
Foto: Hamann

Kanskje det viktigste når man skal style en bil er senking og felger. Hamanns 500 kommer 30 mm nærmere asfalten med et senkesett og har mattsvarte 7x17-tommers Sportivo 1-felger.

De har derimot valgt å la resten av stylingen være i fred, med kun to valgfrie mønstre på utisden, samt pedaler og matter på innsiden.

Vi tipper at det kommer til å dukke opp mange ettermarkedsdeler til Fiat 500 etter hvert, for eksempel selger Eurocar stylingkit fra MS Design.

Fiat 500
Foto: Hamann
Fiat 500
Foto: Hamann
Eksospotte
Foto: Hamann

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix