NRK Meny
Normal

Feststemt flyndre

Hvit delikatesse fra havets dyp piffes opp til fest med avocado, tomater, dill og lakserogn.

Kveite
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Til fire personer trenger du

4 stk filètbiter a 160 g kveite

Ca 5 dl olivenolje

En bunt dill

4 stk avocado

3 stk sitron

3 stk charlottløk

3 stk fennikel

En pakke cherrytomater

250 g usaltet smør

100 gram lakserogn

2 dl hvitvin

Tørkede tomater
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Slik gjør du:

Skrell avokadoen og fjern steinen. Kjør dem i foodprossesoren til det blir en glatt masse. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.

Del tomatene i to og vend med olivenolje, salt og pepper. Tomatene skal tørkes i ovn på svak varme til de får en rosinlignende konsistens (cirka 3 timer).

Ha litt charlottløk og dillstilker i hvitvinen og kok til en tredjedel av vinen er igjen. Sil væsken, og rør inn 200 gram usaltet smør, som er kuttet i terninger. Rør til slutt inn lakserognen, og du har en spennende saus.

Kutt fennikelen veldig tynt og mariner i olivenolje, finkuttet dill, sitronsaft og maldonsalt.

Varm så olivenoljen opp til cirka 70 grader og legg fiskefiletene i. Behold skinnet på. Posjeres fisken rolig i cirka 7 minutter. Legg filetene på et klede, slik at oljen tørkes av. Ta av skinnet, og salte og pepre etter smak.

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp