Til fire personer trenger du
4 stk filètbiter a 160 g kveite
Ca 5 dl olivenolje
En bunt dill
4 stk avocado
3 stk sitron
3 stk charlottløk
3 stk fennikel
En pakke cherrytomater
250 g usaltet smør
100 gram lakserogn
2 dl hvitvin
Slik gjør du:
Skrell avokadoen og fjern steinen. Kjør dem i foodprossesoren til det blir en glatt masse. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.
Del tomatene i to og vend med olivenolje, salt og pepper. Tomatene skal tørkes i ovn på svak varme til de får en rosinlignende konsistens (cirka 3 timer).
Ha litt charlottløk og dillstilker i hvitvinen og kok til en tredjedel av vinen er igjen. Sil væsken, og rør inn 200 gram usaltet smør, som er kuttet i terninger. Rør til slutt inn lakserognen, og du har en spennende saus.
Kutt fennikelen veldig tynt og mariner i olivenolje, finkuttet dill, sitronsaft og maldonsalt.
Varm så olivenoljen opp til cirka 70 grader og legg fiskefiletene i. Behold skinnet på. Posjeres fisken rolig i cirka 7 minutter. Legg filetene på et klede, slik at oljen tørkes av. Ta av skinnet, og salte og pepre etter smak.