Hopp til innhold

Feststemt flyndre

Hvit delikatesse fra havets dyp piffes opp til fest med avocado, tomater, dill og lakserogn.

Kveite
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Til fire personer trenger du

4 stk filètbiter a 160 g kveite

Ca 5 dl olivenolje

En bunt dill

4 stk avocado

3 stk sitron

3 stk charlottløk

3 stk fennikel

En pakke cherrytomater

250 g usaltet smør

100 gram lakserogn

2 dl hvitvin

Tørkede tomater
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Slik gjør du:

Skrell avokadoen og fjern steinen. Kjør dem i foodprossesoren til det blir en glatt masse. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.

Del tomatene i to og vend med olivenolje, salt og pepper. Tomatene skal tørkes i ovn på svak varme til de får en rosinlignende konsistens (cirka 3 timer).

Ha litt charlottløk og dillstilker i hvitvinen og kok til en tredjedel av vinen er igjen. Sil væsken, og rør inn 200 gram usaltet smør, som er kuttet i terninger. Rør til slutt inn lakserognen, og du har en spennende saus.

Kutt fennikelen veldig tynt og mariner i olivenolje, finkuttet dill, sitronsaft og maldonsalt.

Varm så olivenoljen opp til cirka 70 grader og legg fiskefiletene i. Behold skinnet på. Posjeres fisken rolig i cirka 7 minutter. Legg filetene på et klede, slik at oljen tørkes av. Ta av skinnet, og salte og pepre etter smak.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP