Festivalene fylles opp

Du bør skynde deg dersom du planlegger å dra på en av de store festivalene.

Billettkjøpere billetter

ETTERTRAKTEDE BILLETTER: Enkelte festivaler er allerede utsolgt, og flere andre kan nå melde om en raskt synkende billettbunke.

Foto: Joe Burbank / AP

 

Toffen Gunnufsen

HOVE ER IN: Styreformann for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, kan glede seg over et stort billettsalg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

ALT OM SOMMERENS FESTIVALER!

For Roskilde- og Øya-festivalen har toget allerede gått. De er begge utsolgte for festivalpass. I går meldte også Hove-festivalen i en pressemelding at de kun har 1000 av opprinnelige 7300 festivalpass igjen. Disse forventes å forsvinne raskt, uttaler Hoves styreformann Toffen Gunnufsen.

- Billettsalget går veldig jevnt og trutt akkurat nå, så de siste 1000 festivalpassene vil garantert bli utsolgt før festivalen.

 

Øyafestivalen

HAR BILLETTER IGJEN: Men Øya-festivalen selger godt, sier Jonas Prangrød.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Fremdeles dagsbilletter igjen

Selv om det er utsolgt for festivalpass kan man på enkelte festivaler fremdeles kjøpe billetter til enkeltdager. Øyafestivalen har for eksempel igjen billetter for onsdag 8., fredag 10. og lørdag 11. august.

- Men vi selger ganske godt, så man bør ikke vente alt for lenge med å bestemme seg, råder PR-sjef Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

 

Sten Randers Fredriksen, Norwegian Wood festival

SELGER GODT: Men billettene kan forsvinner fort, mener festivalsjef på Norwegian Wood, Sten Randers Fredriksen.

Foto: Ballade.no

Norwegian Wood kan også snart bli utsolgt på enkelte dager, forklarer festivalsjef for arena, Sten Randers Fredriksen.

- Billetter til de enkelte dagene selger jevnt og trutt. Salget ligner mye på fjorårets. Men vi merker nå at enkelte dager har stor etterspørsel. Her skiller torsdagen vår (14. juni, journ.anm.) med Wolfmother og Tori Amos seg mest ut, sier han.

 

Ole Ivars

TREKKER TIL STORÅS: Ole Ivars skal spille på Storåsfestivalen.

Foto: Arild Hansen

Storås selger stort

Av de mellomstore festivalene kan Storåsfestivalen, som arrangeres i slutten av juli, også melde om rekordsalg. Trønderfestivalen har en kapasitet på 8000 personer per dag og har nå solgt unna 2500 tredagerspass. Godt over det dobbelte fra samme tid i fjor, ifølge festivalsjef og bookingansvarlig Thomas Ryjord.

- Vi selger rundt 100 festivalpass om dagen. Dagspass er ikke like ettertraktet. Fortsetter det slik blir det nok utsolgt for billetter om rundt en måned, sier han.

Moldejazz forventer økning

 

Illustrasjonsfoto: Moldejazz

JAZZET SALG: Også Moldejazz kan vise til generelt bedre salg enn tidligere.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Moldejazz ser også ut til å kunne få et godt år rent salgsmessig:

- Ser vi bort i fra billettene til Sting-konserten i fjor, som ble revet bort i løpet av seks timer, selger vi mer i år enn vi har gjort forutgående år. Erfaringsmessig vil også salgspilene peke rett opp når vi slipper festivalavisen vår i neste uke. Enkelte konserter, som dobbeltkonserten med Chick Korea og Gary Burton, er nå godt på vei til å bli utsolgt, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs.

Quart-festivalen ønsker ifølge Aftenposten.no ikke å gå ut med salgstallene, men opplyser at salget så langt er lavere enn tidligere år.

Kulturstrøm

 • Dyvik Husby begraves 9. desember

  Hans-Erik Dyvik Husby begraves i Lillestrøm kirke på torsdag i neste uke. Husby døde 19. november, 49 år gammel.

  Seremonien foregår i Lillestrøm kirke 9. desember fra klokken 12, skriver Jølstad begravelsesbyrå i en pressemelding.

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)