Hopp til innhold

Festfyrverkeri av et sommershow

Premiereløvene Andreas Diesen og Rune Alstedt har vært på sommerteater.

Hvalsommer
Foto: NRK

Det er nok ikke enkelt for to premiereløver som ikke er kjent i Sandefjord å gjøre seg kjent.

- Det er ikke helt lett å finne frem til Bakgården sommerteater i Sandefjord for en som ikke er lokalkjent i byen, men med kart, kompass eller GPS bør de fleste klare det, forklarer Andreas.

Heldigvis fant guttene frem og de håper at flere vil klare det samme.

- Da vil de oppleve et velopplagt, godsyngende og godtspillende ensemble. Ja til om med til tider overspillende, i et lite festfyrverkeri av et sommershow.

Ikke hele fyrverkeriet

Det var et bra fyrverkeri guttene fikk oppleve i Sandefjord, men det var ikke hele fyrverkeriet.

- Når rett skal være rett så har vi ikke opplevd hele fyrverkeriet, for når vi satte oss i bilen for å dra tilbake til Oslo, begynte annen del som besto av allsang i bakgården med syngende servitører og overraskende gjester, forteller Rune Alstedt.

- Men revydelen så vi. Og den var vel verdt en tur gjennom et regntungt Vestfold.

I storform

Rune Alstedt og Andreas Diesen

Premiereløvene har vore på tur.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Showkvartetten som besto av Øyvind Angeltveit, Cornelia Børnick, Heljar Berge og Dorina Iversen var alle i storform på scenen, sier en fornøyd Andreas.

Og det var en opplevelse guttene sent vil glemme.

- Fra en åpning full av trøkk og musikalitet og til siste trampklapp hadde vi en herlig opplevelse. Og hvis en god latter forlenger livet, mistet jeg noen grå hår, forteller Andreas.

- Den elleville gjøglingen er det for det meste gutta som tar seg av, mens den musikalske vellyden kommer fra jentene, forteller Rune.

Menn som damer

- Jeg er vanligvis ikke så begeistret for menn utkledd som damer i revy, men jeg bøyer meg nesten i støvet for de ekstreme varianter Angeltveit og Berge byr på i sjokkrosa. Og igjen er teksten med på å høyne nummerets absurditet, forteller Andreas.

8 av 10

- Det blir nok en åtter fra oss begge!

Så da er det bare å finne frem kart og kompass og ta turen til Bakgården i Sandefjord.

Kulturstrøm

 • TV 2-leiinga beklagar oppførselen til Fredrik Græsvik

  Privatpersonen Eirik Furuseth fekk meldingar frå TV 2-journalist Fredrik Græsvik etter at Furuseth hadde skrive ein Facebook-melding om TV 2 si handtering av skyteepisoden i Oslo.

  Furuseth opplevde meldingane frå Græsvik som truande. TV 2 beklagar oppførselen frå journalisten.

  – Vi beklagar at førespurnaden blei sendt frå journalisten overhovudet. Det var ikkje dekning for slike påstandar, og det er dermed brot på våre eigne rutinar, skriv utanrikssjef i TV 2, Aslaug Henriksen i ein e-post til Nettavisen, som først skreiv om saka.

 • Oslo Pride ventar med arrangement til etter sommarferien

  I går vart trugselnivået i Noreg sett ned frå høgste nivå, nivå fem, til nest høgste nivå, nivå fire. Politiet i Oslo har sagt at dei vil vurdere kvart enkelt offentleg arrangement no.

  Oslo Pride presiserer likevel at dei ikkje vil arrangere noko i Oslo akkurat no. Dei skal diskutere vegen vidare med det skeive miljøet etter sommarferien.

  Likevel meiner leiar i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, at det er viktig at resten av landet gjennomfører planlagde arrangement.

  – No er det viktigare enn nokosinne å delta på pride i bygda og i byen du bur, seier ho.

  Ho oppmodar alle til å slå ring om sine skeive, og at dei støttar opp om lokale markeringar.