NRK Meny
Normal

Festfyrverkeri av et sommershow

Premiereløvene Andreas Diesen og Rune Alstedt har vært på sommerteater.

Hvalsommer
Foto: NRK

Det er nok ikke enkelt for to premiereløver som ikke er kjent i Sandefjord å gjøre seg kjent.

- Det er ikke helt lett å finne frem til Bakgården sommerteater i Sandefjord for en som ikke er lokalkjent i byen, men med kart, kompass eller GPS bør de fleste klare det, forklarer Andreas.

Heldigvis fant guttene frem og de håper at flere vil klare det samme.

- Da vil de oppleve et velopplagt, godsyngende og godtspillende ensemble. Ja til om med til tider overspillende, i et lite festfyrverkeri av et sommershow.

Ikke hele fyrverkeriet

Det var et bra fyrverkeri guttene fikk oppleve i Sandefjord, men det var ikke hele fyrverkeriet.

- Når rett skal være rett så har vi ikke opplevd hele fyrverkeriet, for når vi satte oss i bilen for å dra tilbake til Oslo, begynte annen del som besto av allsang i bakgården med syngende servitører og overraskende gjester, forteller Rune Alstedt.

- Men revydelen så vi. Og den var vel verdt en tur gjennom et regntungt Vestfold.

I storform

Rune Alstedt og Andreas Diesen

Premiereløvene har vore på tur.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Showkvartetten som besto av Øyvind Angeltveit, Cornelia Børnick, Heljar Berge og Dorina Iversen var alle i storform på scenen, sier en fornøyd Andreas.

Og det var en opplevelse guttene sent vil glemme.

- Fra en åpning full av trøkk og musikalitet og til siste trampklapp hadde vi en herlig opplevelse. Og hvis en god latter forlenger livet, mistet jeg noen grå hår, forteller Andreas.

- Den elleville gjøglingen er det for det meste gutta som tar seg av, mens den musikalske vellyden kommer fra jentene, forteller Rune.

Menn som damer

- Jeg er vanligvis ikke så begeistret for menn utkledd som damer i revy, men jeg bøyer meg nesten i støvet for de ekstreme varianter Angeltveit og Berge byr på i sjokkrosa. Og igjen er teksten med på å høyne nummerets absurditet, forteller Andreas.

8 av 10

- Det blir nok en åtter fra oss begge!

Så da er det bare å finne frem kart og kompass og ta turen til Bakgården i Sandefjord.

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom