Kulturstrøm

 • Stor ståhei om Chris Pines penis

  Et glimt av kronjuvelene til hovedrollen i Netflix-filmen «Outlaw King» har fått film- og kjendispressen til å fnise høylytt i lengre tid etter visningen på Toronto Filmfestival. Ikke rart at så mange mannlige skuespillere skygger unna nakenhet, oppsummerer The Guardian, som setter spørsmålstegn ved journalistikken i blant annet Vanity Fair og Vulture. Chris Pine føyer seg herved inn i rekken av mannlige kolleger som Richard Gere i «American Gigolo», Harvey Keitel i «Piano», Ewan McGregor i «Perfect Sence», Ashton Kutcher i «Spread», for å nevne noen.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjelden norsk arkitektutstilling

  Reiulf Ramstad Arkitekter har noe så sjeldent som en separatutstilling. La Galerie d´Architecture i Paris viser fram et utvalg av prosjekter under overskriften «Remoteness»: Trollstigen Besøkssenter, Romsdal folkemuseum og Fagerborg barnehage. Utstillingen er åpen fra 1. november til 1. desember. – Vi har jobbet på mange avsidesliggende steder med svært utfordrende og radikale prosjekter, skriver arkitektkontoret.

  Trollstigen besøkssenter
  Foto: diephotodesigner.de / Reiulf Ramstad Arkitekter
 • Jo Strømgren jubilerer i Operaen

  Jo Strømgren Kompani markerer sitt 20-årsjubileum med stykket «A Better Place / The Door», som har norgespremiere i Operaen på torsdag. Forestillingen hadde urpremiere i Litauen 5. oktober. Strømgren har siden han debuterte som koreograf i 1994,laget forestillinger i inn- og utland, både dans, teater og opera. I 1998 startet han Jo Strømgren Kompani som har turnert i nesten 60 land, med over 30 forestillinger, skriver Den Norske Opera & Ballett i en pressemelding. (NTB)

  Jo Strømgren
  Foto: Dmitrij Matevejev / NTB Tema

Flere kulturnyheter