NRK Meny
Normal

Fennikelkrydrede lammespyd

Kokke-Lise tar oss med på en liten kulinarisk reise til middelhavet. Deilige lammespyd blir servert med paprika og olivensalat. 

Lammespyd
Foto: NRK

Fennikelkrydrede lammespyd med paprika og olivensalat

 

ca. 750 g lammefilet, lår kan også brukes

1 ss fennikelfrø

2 hvitløkfedd

en håndfull frisk timian

salt og kvernet pepper

olje til steking

Paprika og olivensalat:

4 store paprika, røde og gule

200 g cherrytomater eller små klasetomater

100 g fetaost

50 g gode sorte oliven

en god håndfull frisk basilikum

3 ss olivenolje

en dæsj rødvinseddik

salt og kvernet pepper

 

 

Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.

Stikk terningene på trespyd.

Knus fennikelfrøene og finhakk hvitløk og timian.

Bland det godt sammen ev. knus det sammen i en morter.

Krydre spydene med salt og pepper og gni inn kryddermiksen.

Grill paprikaene under grill til skinnet blir svart. Legg så paprikaene i en bolle, etter ca 5 minutter er skinnet enkelt å dra av. Ta ut frøene og skjær paprikaene i brede bånd.

Knus olivenene i en steinmorter eller med en kjevle el.l. Fjern steinen og bland oliven og ev. saft sammen med paprikaen.

Tilsett tomater delt i to, fetaost i biter, eddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper og ha til slutt i basilikum.

Stek lammespydene på alle sider i en varm stekepanne eller grillpanne i 5-8 minutter.

Server med f.eks ovnsbakte mandelpoteter. Del godt vaskede mandelpoteter i to på langs.

Smør en liten langpanne godt med olivenolje og legg i potetene med snittflaten ned.

Drypp litt ekstra olje over og krydre med salt og pepper, ev. også litt frisk timian og hvitløkfedd.

Stek potetene ved 220 grader til de er møre.

 

Tips:

Lammekjøtt kan erstattes med svinekjøtt f.eks. nakkekoteletter såret i terninger.

Bruk 2 ts tørket timian hvis du ikke har frisk.

Paprika kan også grilles på utegrill eller grilles hel over åpen flamme.

Smak salaten til med litt knust tørket chili.

 

Se Kokke-Lise lage lammespyd her  og her !