NRK Meny
Normal

Svensk feministtopp danset med Pharrell

Pharrell Williams har som mannen bak «Blurred Lines» hisset på seg feminister. Lørdag danset han på scenen sammen med Sveriges ledende feminist.

Gudrun Schyman og Pharrell Williams

PÅ SCENEN SAMMEN: Talsperson Gudrun Schyman for det svenske partiet Feministisk initiativ og den amerikanske artisten Pharrell Williams.

Foto: Henrik Montgomery/Theo Wargo / NTB scanpix/afp

I kveld spiller han i Oslo Spektrum, og i går hadde Pharrell Williams konsert i Globen i Stockholm.

Mot slutten av konserten ønsket Williams å hylle kvinnen, melder Aftonbladet.

– La oss hylle kvinnene som styrer verden. Jeg har hørt at Sverige faktisk har et feministparti. Og her er hun som leder det! sa den amerikanske artisten og brakte politiker Gudrun Schyman opp på scenen.

Schyman er talsperson for det svenske partiet Feministisk initiativ og Sveriges mest profilerte feminist.

Saken fortsetter under videoen. Se Williams' hyllest her (Schyman kommer på scenen rundt 0:40):

Tilegnet «Happy» til henne

– Jeg vil tilegne den neste låten til deg og det du representerer som feminist. Jeg har en følelse av at hvis politikere som deg styrer, vil vi ikke lenger trenge å frykte terrorisme. Dere skaper liv, dere tar ikke liv, sa Williams til Schyman.

– Let's be happy! sa han så, og fyrte igang avslutningslåta «Happy».

Den 66 år gamle svenske politikeren sto på scenen under låta og svaiet hendene fra side til side mens scenen ble fylt opp av andre kvinner.

Saken fortsetter under bildet.

Pharrell Williams

PÅ TURNÉ: Pharrell Williams spiller i Oslo Spektrum i kveld. Her fra en konsert i Los Angeles i juli.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

«Blurred lines» skapte furore

Williams' nyeste album heter «Girl», og den 41 år gamle artisten har sagt at han støtter feminister.

Men han har hisset på seg dem tidligere.

Pharrell: Girl

HYLLER KVINNEN: Coveret til Pharrell Williams' album «Girl».

Foto: Columbia Records
SWEDEN-POLITICS-WOMEN-MONEY SWEDEN-POLITICS-WOMEN-MONEY

SETTER FYR PÅ PENGER: Her tenner Gudrun Schyman på en bunke sedler i protest mot lønnsforskjeller mellom menn og kvinner under et politisk arrangement i 2010.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / Afp

I 2012 var han mannen bak Robin Thickes mye omtalte låt «Blurred lines», som møtte sterke reaksjoner da den kom.

Låtas tekst handler nemlig om at et nei ikke nødvendigvis er et nei, og videoen viser toppløse damer dansende rundt påkledde menn.

Pharrell tok kontakt selv

– Jeg har opplevd store fester før i politikken, men dette er den største hittil, sier Gudrun Schyman til Aftonbladet etter opplevelsen på scenen i Globen.

– Jeg synes hiphop er kult og jeg liker låtene hans, sier hun til Expressen.

Ifølge politikeren kom initiativet fra Pharrell Williams selv, og de møttes sågar før konserten.

– Jeg hørte fra han tidligere på kvelden lørdag. Han hadde hørt om politikken vår og at partiet hadde framgang. Han er en engasjert feminist og ville bidra på sitt vis, sier hun til Aftonbladet.

Selv om Feministisk initiativ ifølge de siste prognosene ikke ser ut til å komme over sperregrensen på fire prosent, er Schyman optimist.

– Jeg tror vi vil klare over fire prosent. Og det er resultatet av et enormt arbeid veldig mange har lagt ned over tid. Det er ikke avgjørende med en sånn sak som dette, sier hun til nyhetsbyrået TT om Pharrell-flørten.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK