NRK Meny
Normal

Fem sommerbyer igjen

Kåringen av Norges sommerby raser videre. Ti finalister er nå blitt til fem. Er din favoritt en av dem?

Drøbak
Foto: Bård Asle Nordbø / Scanpix

Ok, vi får vel røpe hvilke byer som gikk videre først som sist. Da vi stengte stemmeslusene 8. juli var det klart at Drammen, Drøbak Honningsvåg, Mosjøen og Fredrikstad er de fem gjenværende finalistene i Norges Sommerby 2006.

Bergen og Trondheim røk ut

For fem siste finalistene som ble klare 24. juni stoppet det brått denne andre lørdagen i juli. Byene som røk ut var Bergen, Tønsberg, Trondheim, Halden og Svolvær.

Lørdag 22. juli blir de 5 til 3 og den siste og mest nervepirrende delen av Norges Sommerby 2006 er i gang. Den endelige vinneren kåres lørdag 5. august.

Slik stemmer du

Ønsker du å stemme på din favoritt-sommerby så finn frem mobiltelefonen, skriv by (mellomrom) og navnet på byen du nominerer, og send det til 1987 (f.eks by Mosjøen send til 1987).

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK