Hopp til innhold

Fem amerikanske senatorer vil ha tydeligere merking av seksuelt innhold

En gruppe republikanske senatorer ønsker ikke at barn skal være vitne til innhold av seksuell karakter i filmer og serier.

Edvin Ryding og Omar Rudberg spiller prins Wilhelm og Simon i «Young Royals».

Netflix serien «Young Royals» handler om to gutter som finner kjærligheten. Fem senatorer vil at TV-serier som har et seksuelt innhold skal merkes bedre.

Foto: Netflix

Ifølge det amerikanske nettstedet Vice, er det snakk om fem republikanske senatorer, som ønsker at TV-kanaler skal merke serier og filmer som inneholder seksuelt innhold.

Senatet i USA består av 100 senatorer, med to fra hver delstat.

Fem senatorene har sendt et brev til TV Parental Guidelines Monitoring Board, som blant annet lager aldersgrenser på filmer og serier.

I det to sider lange brevet skriver de at TV-kanaler burde varsle fra tydeligere.

De mener at dette vil hjelpe foreldre som ønsker å skjerme barna sine fra det de kaller «forstyrrende innhold».

Senatorene argumenterer det også med at de siste årene har temaer av seksuell karakter blitt aggressivt promotert i barneprogrammering, inkludert skadelige eksperimentelle behandlinger for psykiske lidelser som kjønnsdysfori.

I tillegg mener de at dette skader barneskuespillere.

I brevet nevner senatorene at en Disney-leder nylig sa at hun støtter å ha mange LHBTQ-karakterer i seriene sine.

Tidligere i år innførte den amerikanske delstaten Florida en instruks om å ikke snakke om kjønn og seksualitet i barnehager og klasserom blant de yngste.

Loven blir av kritikerne kalt «Don't say gay», som på norsk blir kalt «Ikke si homo».

I en første versjon av denne saken vinklet NRK på at «Fem amerikanske senatorer vil merke homofilt innhold». I brevet de har sendt har de ikke skrevet det, og artikkelen er derfor endret til at «Fem amerikanske senatorer vil ha tydeligere merking av seksuelt innhold».

Senatorene snakker ikke spesifikt om homofilt innhold, og NRK har også derfor tatt ut sitatene fra Inge Alexander Gjestvang i Foreningen Fri, som ble forelagt en annen versjon av saken.

Kulturstrøm

  • «NCIS»-skuespiller David McCallum er død

    Skuespiller David McCallum, best kjent fra TV-seriene «NCIS» og «The Man From U.N.C.L.E.», er død. Han ble 90 år gammel.

    McCallum døde i New York mandag av naturlige årsaker. Han hadde familien ved sin side, skriver CBS i en uttalelse.

    – David var en begavet skuespiller og forfatter, og var verdsatt av mange verden rundt. Han levde et utrolig liv, og ettermælet hans vil leve for alltid gjennom familien og de utallige timene med film og TV som aldri blir borte, heter det i uttalelsen. (NTB)

Flere kulturnyheter