NRK Meny

Feirer ti år i eget hus

Nasjonal Jazzscene feirer at det er ti år siden de fikk egen scene og flyttet inn i gamle Victoria Teater på Karl Johan i Oslo. – Oslo regnes for tida som en av Europas viktigste byer for levende musikk, og på Victoria har vi klart å etablere en scene av internasjonal toppklasse for jazz og beslektet musikk, sier daglig leder Jan Ole Otnæs.

ÅPNING
Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.