NRK Meny
Normal

Dette bildet består av 36.422 selfies

NASA markerte «Jordens dag» med å be planetens befolkning dele sine selvportretter med dem. Her er bildet vi lagde sammen.

Jordkloden fremstilt av 36,422 selfier

EN HIMMEL FULL AV SELFIES: Under emneknaggen #globalselfie svarte totalt over 50.000 jordboere på spørsmålet «Hvor er du akkurat nå?».

Foto: NASA / AFP

Torsdag denne uka avduket den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA sin «globale selfie», en høyoppløselig mosaikk bestående av over 36.000 mobil-selvportretter.

Les: «Selfie» 2013s engelske nyord

Fikk svar fra alle verdenshjørner

I forbindelse med «Jordens dag» 22. april, ba NASA publikum verden over om dele sine selvportretter i sosiale medier under emneknaggen #globalselfie.

Spørsmålet var simpelthen: «Hvor på jorden er du akkurat nå?»

Svaret kom i form av over 50.000 innsendte bilder på Twitter, Facebook og Instagram. Bidragene kom fra hele 113 land og fra samtlige kontinenter, Antarktis inkludert.

Etter flere ukers arbeid med å plukke ut de riktige bildene, er resultatet klart: Et 3,2 gigapiksel stort bilde av Jordens to halvkuler, slik de fremsto fra verdensrommet 22. april.

– Overveldende respons

– Vi var overveldet over å se så mange folk delta fra så mange land. Vi er veldig takknemlige for at folk tok seg tiden til å feire planeten sammen, sier Peg Luce, leder for NASAs jordforskningsdivisjon.

Originalbildet er så høyoppløselig at man kan zoome inn på hvert enkelt selvportrett som utgjør mosaikken.

Et utvalg av selvportrettene er også redigert sammen til en serie videoer på Youtube, gruppert etter tema.

Les også: Møt Duckface og Stoneface

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz