Faten røk ut etter storband-oppgaven i «Maestro»

– Det er kjipt å ryke ut, men det har vært en fantastisk reise, sier Faten.

Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini under Maestro.

Det stod mellom Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini etter kveldens stykker var unnagjort.

Foto: Geir Egil Skog

Etter søndagens program er seks dirigent-spirer er blitt til fem i dirigentkonkurransen.

– Jeg har blitt glad i gjengen som er med. Det har vært det beste ved å delta, man føler man har vunnet litt uansett. Det har vært rørende, sier hun.

Adam Schjølberg og Faten fikk færrest poengsum av dommere og publikum med henholdsvis «Rai-Rai» og «Fly me to the Moon». Etter KORK-avstemningen ble det klart Faten måtte takke for seg.

– «Game of Thrones»-stykket forrige søndag vil stå som et høydepunkt for meg. Da følte jeg at jeg mestret det.

Dette spilte de i kveld:

 1. Silya Nymoen – Soul Bossa Nova
 2. Herman Dahl – The Kid from Red Bank
 3. Helén Vikstvedt – Sing, Sing, Sing
 4. Adam Schjølberg – Rai-Rai
 5. Vidar Magnussen – A Fifth of Beethoven
 6. Faten Mahdi Al-Hussaini – Fly me to the Moon
I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

Filmmusikk og Star Wars

Forrige uke kunne KORK by på melodier fra kjente film- og tv-univers, og Star Wars-nerd Vidar Magnussen fikk sin store drøm oppfylt.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Siden første program har åtte kjendiser fått prøve seg som dirigent for Kringkastingsorkestret (KORK) – og det har gitt musikalske og underholdende opplevelser.

Admiral P ble første deltaker som måtte forlate programmet. Forrige søndag ble Anne Marie Ottersen den andre som røk ut.

– Jeg elsker publikum, men noen dirigent blir jeg aldri, sier hun.

Slik stemmer du

Det er dommerne og publikum som bestemmer hvem som fortjener å gå videre – før KORK avgjør hvem av de to med minst stemmer som må dra hjem. Etter det åttende programmet vil én stå igjen som den beste dirigenten og vinner av «Maestro».

For å være med og stemme må du registrere deg som nrk.no-bruker. Hvis du allerede har en bruker vil du kunne stemme på din favoritt på nrk.no/stem under programmet.

Reggae-artisten Admiral P er en av åtte kjendiser som konkurrerer om å bli beste dirigent i NRKs programserie «Maestro».

KORK fikk en helt ny versjon av stykket «Humlens flukt» under Admiral P's ledelse.

 • Neste søndag: Topp 20
 • Episode 6: Eget valg + battle
 • Episode 7: Solist + opera
 • Episode 8: Finale. Klassiske svisker x 2 + Beethovens femte x 2

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.