Farlig solbrentkunst sprer seg

Et brennende hett fenomen tar av på Instagram. «Twitterlegen» er ikke imponert. – Morsomt å se på, men ikke veldig lurt med tanke på hudkreft, sier Wasim Zahid.

Twitterlegen Wasim Zahid om instagramtrenden «sunburnart»

«Twitterlegen» Wasim Zahid er ikke imponert over den nyeste trenden #sunbrunart på Instagram. Soler man seg uvettig over år, kan man få hudkreft, poengterer han.

Wasim Zahid

TWITTERLEGE: Wasim Zahid synes den nye trenden på Instagram er morsom å se på, men advarer mot hudkreft ved uvettig soling.

Foto: Andrea Melby/NRK

Lyst på en rød Batman på brystet? Smilefjes brent inn i skuldra? Hva med Mona Lisa, eller andre kunstverk på kroppen?

#sunburnart er den nyeste, og kanskje farligste trenden i sommervarmen. Nå brer den om seg i sosiale medier.

Solbrenner seg med vilje

Solhungrige strandløver bruker sjablonger til å brenne på seg kunst av forskjellig art. Og noen har helt åpenbart glemt å smøre seg.

På hasjtaggene #tantatoo og #sunburnart deler instagrammere forskjellige grader av solbrenthet som de bevisst har påført seg selv for å få frem forskjellige symboler.

– De umiddelbare farene er at man får forbrenning, det er vondt, huden blir øm og det er ubehagelig. Hvis man fortsetter å sole seg kan man få mere alvorlige forbrenninger med væskefylte blærer i huden. Noen kan til og med trenge sykehusinnleggelse om de har solt seg for mye, sier «twitterlegen» Wasim Zahid.

Laster Twitter-innhold

Solbrentkunst

Symbolene lages ved å dekke deler av huden med solkrem, klistremerker eller temporære tatoveringer. Og så steike seg i sola i noen timer.

Noe av det som er delt er veldig kreativt og kunstnerisk, andre ting er temmelig harry, og mesteparten ser ut som om personen bak har fått svi. For resten av kroppen er temmelig rød.

– For å få frem den kontrasten så må disse menneskene ha brukt ganske lang tid under sola, eller i et solarium. Det er nok ikke så lurt med tanke på de skadene man kan få. Soler man seg uvettig over mange år, er det først og fremst hudkreft man er redd for, sier Wasim Zahid til NRK.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Premiere på nett og kino samtidig

    Pandemien gjør at Hollywood dropper kinoer og satser på strømming. Vanligvis vises store spillefilmer først på kino, før de blir tilgjengelig for leie eller kjøp på internett og blu-ray. Hollywood-storfilmer utgjør over halvparten av det norske kinomarkedet, så det påvirker kinoer i Norge også, skriver NRK Beta.

  • Andsnes inntar kinoene med konsert

    Festspillene i Bergen står bak når Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien rykker inn på norske kinoer i tiden 14. til 21. januar neste år. Såkalt eventkino er det økende interesse for i Norge. Dette ifølge Live Kino, som distribuerer opptak og direktesendinger av opera, ballett og konsert så vel som dokumentarer, melder NTB.

    Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien
    Foto: NTB