Dette trenger du:
100 g smør
4 egg
3 dl sukker
6 dl mel
3 ts bakepulver
2 dl matfløte eller melk
5 store gode epler
1 dl sukker
1 1/2 ss kanel
1/2 ts malt nellik eller allehånde
4 dl vaniljekrem
40 g kaldt smør
perlesukker
Slik gjør du:
Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp sukker og egg til eggedosis. Bland sammen siktet mel og bakepulver. Rør inn smeltet smør og matfløte.
Hell røren over i en kakeform ( ca 27 cm) eller i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen over røren. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplebåter med sukker, kanel og nellik.
Legg eplene tett i tett på vaniljekremen. Bruk en ostehøvel og skjær smøret i tynne skiver som legges på toppen. Dryss over perlesukker om du vil. Stek kaken ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Tips:
Tilsett revet skall av 1 sitron i røren. Server med f.eks. pisket creme fraiche tilsmakt melis og vanilje.