NRK Meny
Normal

Farlig god eplekake

Skal du unne deg noe godt denne uken? Prøv isåfall Lise Finckenhagens eplekake!

Eplekake
Foto: NRK

Dette trenger du:

100 g smør

4 egg

3 dl sukker

6 dl mel

3 ts bakepulver

2 dl matfløte eller melk

5 store gode epler

1 dl sukker

1 1/2 ss kanel

1/2 ts malt nellik eller allehånde

4 dl vaniljekrem

40 g kaldt smør

perlesukker

Slik gjør du:

Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp sukker og egg til eggedosis. Bland sammen siktet mel og bakepulver. Rør inn smeltet smør og matfløte.

Hell røren over i en kakeform ( ca 27 cm) eller i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen over røren. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplebåter med sukker, kanel og nellik.

Legg eplene tett i tett på vaniljekremen. Bruk en ostehøvel og skjær smøret i tynne skiver som legges på toppen. Dryss over perlesukker om du vil. Stek kaken ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Tips:

Tilsett revet skall av 1 sitron i røren. Server med f.eks. pisket creme fraiche tilsmakt melis og vanilje.