Fargerike bær

Hvorfor har bær fått så fine farger? spør en av våre seere.

Jordbær
Foto: Tor Beisvåg

Solveig og Magnar liker å spise både blåbær og jordbær. Kanskje er det nettopp de mest fargerike og fineste bærene som frister mest?

Se hele svaret i denne videosnutten.

SE VIDEO: Fargerike bær

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg

LURE PLANTER: Frøene i bærene som Solveig og Magnar spiser havner til slutt tilbake i naturen igjen. Og da er vel plantene fornøyd som har fått spredd sine frø?

Foto: NRK

Har du et spørsmål til Solveig og Magnar? Send inn til Newton

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg

Solveig Hareide og Magnar Fossbakken Lundberg står klar til å svare på ditt spørsmål.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Eikemo til Norsk litteraturfestival

  Marit Eikemo blir ny kunstnerisk rådgiver for Norsk litteraturfestival. Hun er godt kjent som forfatter, journalist og kulturarbeider. Eikemo er ansatt i et fireårig åremål med ansvar for det litterære programmet for Norsk Litteraturfestival 2021–2024 (NTB).

  Marit Eikemo
  Foto: Javier Auris / NRK
 • Swift får fremføre låtene likevel

  Taylor Swift har fått godkjennelse, fra dem som eier rettighetene til hennes tidligere album, til å framføre sangene på American Music Awards likevel. Swift skal kåres til tiårets artist under showet søndag, og før helgen skrev hun på sin twitterkonto at hun hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. Nå viser det seg at selskapet ikke har rett til å hindre Swift fra å opptre med sangene live (NTB).

  Laster Twitter-innhold