Hopp til innhold

Faren får kalde føtter

Faren til den lille gutten som Madonna ønsker å adoptere fra Malawi, er blitt mer skeptisk til å gå med på adopsjonen.

Yohane Banda, faren til den 13 måneder gamle gutten David Banda, som Madonna ønsker å adoptere
Foto: Eldson Chagara / REUTERS

Barnevakt bærer Madonnas adoptivsønn
Foto: AP

Yohane Banda har kommet på andre tanker etter at det gikk opp for ham at han ville si fra seg foreldreretten for alltid om Madonna får adoptere hans 13 måneder gamle sønn David.

Trodde ikke Madonna ville beholde barnet

 - Jeg hadde ikke forstått det slik at Madonna ville beholde barnet for alltid, sa han søndag på telefon fra sin landsby Lipunga i nærheten av grensa til Zambia, melder NTB.

Madonna
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

- Jeg ble aldri fortalt at adopsjonen betyr at David ikke lenger ville være min sønn. Hvis jeg hadde visst det, ville jeg ikke gått med på det, sa han og la til at han foretrekker at David kommer tilbake til barnehjemmet der han kan besøke ham når han vil.

Ble fløyet ut av Malawi

I forrige uke ble David fløyet ut av Malawi og befinner seg nå i Madonnas hjem i London, bare dager etter at hun fikk midlertidig rett til å adoptere ham.

Banda plasserte sønnen i det fattigslige barnehjemmet etter at hans kone døde i fjor. Den underernærte gutten var døden nær da han kom, men har senere kommet seg, ifølge barnehjemmet.

Normalt får ingen utlending adoptere barn fra Malawi, men myndighetene gjorde et unntak da de ga den amerikanske megastjernen midlertidig godkjenning.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober