NRK Meny
Normal

Får unnskyldning etter sin død?

Blir Jim Morrison renvasket for beskyldningene om «usømmelig» oppførsel i 1969?

Jim Morrisons grav, på Perfe-Lachaise-kirkegården i Paris

Jim Morrisons grav, på Perfe-Lachaise-kirkegården i Paris.

Foto: JOEL ROBINE / Afp

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Da The Doors-vokalist Jim Morrison døde av et hjerteinfarkt i juli 1971, pågikk det en rettssak.

«Usømmelig» oppførsel på scenen

Jim Morrison

Jim Morrison døde 3. juli 1971 i Paris.

Foto: Scanpix
Florida-guvernør Charlie Crist

Guvernør Charlie Crist skal ha lovet å se på om Florida skal frafalle anklagene fra 1969.

Foto: GERARDO MORA / Afp

Sangeren hadde blitt dømt for offentlig å ha vært full og vist «usømmelig» oppførsel på scenen under en konsert i Miami i 1969. Dette tilbakeviste imidlertid Morrson og hans advokater, og anket dommen som var på seks måneder i fengsel og 500 dollar i bot.

Flere av de som var i publikum under den aktuelle konserten har sagt de støtter Morrisons påstand om at han simulerte sin «usømmelige» oppførsel.

- Villig til å se på det

Men før anken kom opp til vurdering, døde altså rockeikonet.

I januar vil guvernøren i Florida, Charlie Crist gå av med pensjon. Nå håper fansen at han skal holde et løfte om å ta opp igjen saken før han går av, skriver The Daily Telegraph.

- Ærlig talt er dette noe jeg ikke har tenkt veldig mye på, men det er noe jeg er villig til å se på i den tiden jeg har igjen. Alt er mulig, sier Crist til den Washington-baserte bloggen The Hill.

- Siste sjanse

Dave Diamond er en Doors-fan fra Ohio. Han kom i 2007 med en anmodning om å få myndighetene til å se på saken på nytt og få Jim Morrisons navn endelig renvasket.

- Dette er siste sjanse for guvernøren til å holde det han lovet i 2007. Da ga han et løfte om å se på saken igjen og bestemme seg for om han var for eller mot en posthum unnskyldning, sier Diamond.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller