NRK Meny
Normal

Får terrorkritikk for filmplakat

En filmplakat for filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» ga for sterke assosiasjoner til terroraksjonene i USA 11. september 2001.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» har premiere i Australia 11. september, og flere reagerte på filmplakaten som ble brukt (se bilde lengre ned).

Foto: United International Pictures

En av filmplakatene for den kommende filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» har skapt oppstuss i Australia.

Plakaten viser fire muterte reptilkrigere som hopper ned fra en eksploderende skyskraper. Samtidig er premieredatoen for filmen satt til 11. september i Australia.

Laster Twitter-innhold

Mente ikke å støte noen

Denne kombinasjonen skapte ubehagelige assosiasjoner, og den australske filmdistributøren ble tvunget til å be om unnskyldning, skriver Reuters.

– Vi beklager dypt å ha valgt akkurat denne plakaten fra materialet for markedsføring da vi promoterte filmpremieren 11. september. Å kombinere det bildet og den datoen var en stor feil, og vi mente ikke å støte noen, skriver de i en e-post til nyhetsbyrået.

Uheldige sammentreff

Dette er slett ikke det eneste tilfellet av uheldige kulturelle referanser til terrorangrepene for 13 år siden. Hip hop-gruppa The Coup lagde i 2011 et omslag til plata «Party Music», hvor de poserer foran et eksploderende World Trade Center. Omslaget ble laget tre måneder før terrorangrepene.

Også den norske artisten Safariari måtte finne et nytt navn på sin debutplate «Save New York», som ble utgitt dagen før angrepene.

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK