NRK Meny
Normal

Får terrorkritikk for filmplakat

En filmplakat for filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» ga for sterke assosiasjoner til terroraksjonene i USA 11. september 2001.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» har premiere i Australia 11. september, og flere reagerte på filmplakaten som ble brukt (se bilde lengre ned).

Foto: United International Pictures

En av filmplakatene for den kommende filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles» har skapt oppstuss i Australia.

Plakaten viser fire muterte reptilkrigere som hopper ned fra en eksploderende skyskraper. Samtidig er premieredatoen for filmen satt til 11. september i Australia.

Laster Twitter-innhold

Mente ikke å støte noen

Denne kombinasjonen skapte ubehagelige assosiasjoner, og den australske filmdistributøren ble tvunget til å be om unnskyldning, skriver Reuters.

– Vi beklager dypt å ha valgt akkurat denne plakaten fra materialet for markedsføring da vi promoterte filmpremieren 11. september. Å kombinere det bildet og den datoen var en stor feil, og vi mente ikke å støte noen, skriver de i en e-post til nyhetsbyrået.

Uheldige sammentreff

Dette er slett ikke det eneste tilfellet av uheldige kulturelle referanser til terrorangrepene for 13 år siden. Hip hop-gruppa The Coup lagde i 2011 et omslag til plata «Party Music», hvor de poserer foran et eksploderende World Trade Center. Omslaget ble laget tre måneder før terrorangrepene.

Også den norske artisten Safariari måtte finne et nytt navn på sin debutplate «Save New York», som ble utgitt dagen før angrepene.