Får spille strandkonsert med Tine

Malene og Audun fikk tre dagers intens trening med den verdenskjente trompetisten Tine Thing Helseth. Det hele ble avsluttet med trompetkonsert på Orrestranda.

Tine Thing Helseth med Audun Lorentzen og Malene Fosli Flataker

SPESIELL OPPLEVELSE: Tine Thing Helseth (midten sammen med Malene Fosli Flataker (t.v.) og Audun Lorentzen på Orrestranda på Jæren.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Trompetist-møtet kommer i søndagens program «Meisterklasse» på NRK1, hvor klassisk musikk blir tatt ned fra scenen og ut i det fri, med noen av Norges aller største stjerner innen klassisk musikk som læremestre for unge talenter.

NETTMØTE: Tine Thing Helseth svarte leserne etter programmet

LES SVARENE HER!

– Kom som et sjokk!

Malene Fosli Flataker (16) og Audun Lorentzen (19) fra Oslo skjønte lite da de plutselig fikk telefon fra Norges unge trompetstjerne Tine Thing Helseth (25).

Tine Thing Helseth på Orrestranda på Jæren

SURT OG KALDT: - Leppene ble kalde og musklene stive, sier Tine Thing Helseth om strandkonserten på Jæren.

Foto: Thomas Hellum / NRK

– Hun hadde lagt igjen beskjed om at jeg måtte ringe, fordi hun ville ha meg med på noe. Jeg tror jeg sendte svar mindre enn fem minutter senere. Det var ikke så mye å lure på, sier Malene.

– Det kom litt som et sjokk. Det er jo en ære å bli spurt, sier Audun.

Kalde lepper og stive muskler

Begge to var håndplukket av Tine Thing Helseth selv til oppdraget. Det samme var stedet for den avsluttende konserten, Orrestranda på Jæren, som hun fant frem til i samarbeid med NRKs team.

– Vi gikk gjennom en del morsomme steder, og jeg hadde aldri vært på den stranden før. Det er jo ikke noe egnet sted for trompetspilling. Det var surt og kaldt. Leppene blir kalde og musklene stivner, men likevel var det en kjempeopplevelse, sier Helseth til NRK.no.

Turgåere var publikum

På konserten fikk de både solskinn og et publikum av tilfeldige joggere og turgåere. Helseth sier opplevelsen er noe hun vil huske i lang tid, og hun håper også Malene og Audun hadde utbytte av de tre intense dagene.

– Det er veldig gøy å jobbe i en slik situasjon, hvor man ser at det skjer en utvikling og at grep man tar faktisk gir resultater, sier Helseth.


Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK