Hopp til innhold

Får spille strandkonsert med Tine

Malene og Audun fikk tre dagers intens trening med den verdenskjente trompetisten Tine Thing Helseth. Det hele ble avsluttet med trompetkonsert på Orrestranda.

Tine Thing Helseth med Audun Lorentzen og Malene Fosli Flataker

SPESIELL OPPLEVELSE: Tine Thing Helseth (midten sammen med Malene Fosli Flataker (t.v.) og Audun Lorentzen på Orrestranda på Jæren.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Trompetist-møtet kommer i søndagens program «Meisterklasse» på NRK1, hvor klassisk musikk blir tatt ned fra scenen og ut i det fri, med noen av Norges aller største stjerner innen klassisk musikk som læremestre for unge talenter.

NETTMØTE: Tine Thing Helseth svarte leserne etter programmet

LES SVARENE HER!

– Kom som et sjokk!

Malene Fosli Flataker (16) og Audun Lorentzen (19) fra Oslo skjønte lite da de plutselig fikk telefon fra Norges unge trompetstjerne Tine Thing Helseth (25).

Tine Thing Helseth på Orrestranda på Jæren

SURT OG KALDT: - Leppene ble kalde og musklene stive, sier Tine Thing Helseth om strandkonserten på Jæren.

Foto: Thomas Hellum / NRK

– Hun hadde lagt igjen beskjed om at jeg måtte ringe, fordi hun ville ha meg med på noe. Jeg tror jeg sendte svar mindre enn fem minutter senere. Det var ikke så mye å lure på, sier Malene.

– Det kom litt som et sjokk. Det er jo en ære å bli spurt, sier Audun.

Kalde lepper og stive muskler

Begge to var håndplukket av Tine Thing Helseth selv til oppdraget. Det samme var stedet for den avsluttende konserten, Orrestranda på Jæren, som hun fant frem til i samarbeid med NRKs team.

– Vi gikk gjennom en del morsomme steder, og jeg hadde aldri vært på den stranden før. Det er jo ikke noe egnet sted for trompetspilling. Det var surt og kaldt. Leppene blir kalde og musklene stivner, men likevel var det en kjempeopplevelse, sier Helseth til NRK.no.

Turgåere var publikum

På konserten fikk de både solskinn og et publikum av tilfeldige joggere og turgåere. Helseth sier opplevelsen er noe hun vil huske i lang tid, og hun håper også Malene og Audun hadde utbytte av de tre intense dagene.

– Det er veldig gøy å jobbe i en slik situasjon, hvor man ser at det skjer en utvikling og at grep man tar faktisk gir resultater, sier Helseth.


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.