Hopp til innhold

Får ikke spille veldedighetskamp

Melodi Grand Prix-artistene Staysman & Lazz fikk kritikk etter sin opptreden på Norway Cup. Nå får de ikke delta i den årlige Verdikampen. – Jeg er utrolig lei meg, sier artist Stian Thorbjørnsen.

Rapperne Stian Thorbjørnsen (Staysmann) og Lasse Jensen (Lazz) fra Fredrikstad.

SKUFFET: Staysman & Lazz synes det er trist at de ikke får lov til å delta i Verdikampen.

Foto: Daniel Thømt / NRK

– Det ble mye styr etter at vi spilte på åpningsshowet.
Vi fikk beskjed i dag at på grunn av medieoppslagene fikk vi ikke spille i den årlige verdikampen, sier Stian Thorbjørnsen til NRK. Sammen med Lasse Jensen danner han duoen Staysman & Lazz.

Under Norway Cup sitt åpningsshow spilte de «En godt stekt pizza», kjent fra Melodi Grand Prix. Etter showet kom det ifølge VG reaksjoner fra flere i publikum. Den ene linjen i teksten er : «Ta med deg blandevann, og drekk dæ te møkkamann».

– Alle barna har hørt låten

– Jeg ble utrolig lei meg. Vi skjønner at vi har fått kritikk for teksten, men låten har samtlige av barn i aldersgruppen hørt tidligere. Vi hadde ikke spilt sangen om det var premiere, dette er en sang alle kunne. Barna ville blitt skuffet om de ikke hadde spilt den, sier Thorbjørnsen.

Popduoen skulle egentlig konkurrere i den årlige Verdikampen på Norway Cup. Verdikampen er et samarbeid mellom Norway Cup, Norges Fotballforbund, MOT og Unicef. Inntektene går til Unicef. Selv om Thorbjørnsen og Jesen ikke deltar, ønsker de å bidra.

– Vi gir 10 000 til MOT. Det er en fin måte å kompensere på. Det er trist at vi ikke kan stille på veldedighetskampen, det er mange som hadde gledet seg til å treffe oss.

– Ønsker ikke å støte noen

Eventbyrået 6. sans er ansvarlig for artisbookingen. De legger ikke skjul på at det er lørdagens opptreden som setter en stopper for deltagelsen.

– Vi ønsker ikke å støte noen. Vi vil ha fokus på en verdikamp mellom Unicef og MOT. Da ønsker vi ikke fokus på alt annet, sier Trond Mathisen fra eventbyrået 6. sans.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK