Normal

Får ikke spille veldedighetskamp

Melodi Grand Prix-artistene Staysman & Lazz fikk kritikk etter sin opptreden på Norway Cup. Nå får de ikke delta i den årlige Verdikampen. – Jeg er utrolig lei meg, sier artist Stian Thorbjørnsen.

Rapperne Stian Thorbjørnsen (Staysmann) og Lasse Jensen (Lazz) fra Fredrikstad.

SKUFFET: Staysman & Lazz synes det er trist at de ikke får lov til å delta i Verdikampen.

Foto: Daniel Thømt / NRK

– Det ble mye styr etter at vi spilte på åpningsshowet.
Vi fikk beskjed i dag at på grunn av medieoppslagene fikk vi ikke spille i den årlige verdikampen, sier Stian Thorbjørnsen til NRK. Sammen med Lasse Jensen danner han duoen Staysman & Lazz.

Under Norway Cup sitt åpningsshow spilte de «En godt stekt pizza», kjent fra Melodi Grand Prix. Etter showet kom det ifølge VG reaksjoner fra flere i publikum. Den ene linjen i teksten er : «Ta med deg blandevann, og drekk dæ te møkkamann».

– Alle barna har hørt låten

– Jeg ble utrolig lei meg. Vi skjønner at vi har fått kritikk for teksten, men låten har samtlige av barn i aldersgruppen hørt tidligere. Vi hadde ikke spilt sangen om det var premiere, dette er en sang alle kunne. Barna ville blitt skuffet om de ikke hadde spilt den, sier Thorbjørnsen.

Popduoen skulle egentlig konkurrere i den årlige Verdikampen på Norway Cup. Verdikampen er et samarbeid mellom Norway Cup, Norges Fotballforbund, MOT og Unicef. Inntektene går til Unicef. Selv om Thorbjørnsen og Jesen ikke deltar, ønsker de å bidra.

– Vi gir 10 000 til MOT. Det er en fin måte å kompensere på. Det er trist at vi ikke kan stille på veldedighetskampen, det er mange som hadde gledet seg til å treffe oss.

– Ønsker ikke å støte noen

Eventbyrået 6. sans er ansvarlig for artisbookingen. De legger ikke skjul på at det er lørdagens opptreden som setter en stopper for deltagelsen.

– Vi ønsker ikke å støte noen. Vi vil ha fokus på en verdikamp mellom Unicef og MOT. Da ønsker vi ikke fokus på alt annet, sier Trond Mathisen fra eventbyrået 6. sans.

Kulturstrøm