NRK Meny
Normal

Får ikke kvele hundevalper på scenen

En kunstner ville kvele to hundevalper på scenen i protest mot at hunder blir drept i Alaska og Spania, men tyske myndigheter satte ned foten.

Hundevalp

En anonym kunstner ville ta livet av to hunder for å få oppmerksomhet rundt saken om at hunder blir drept. En Che Guevara-tilnærming til saken, altså.

Foto: CAI YANG / AP

En anonym kunstner skulle neste uke framføre et verk kalt «Død som Metamorfose» i et lite teater utenfor Berlin, skriver The Local.

Planen var å slå på en gongong og kvele to hundevalper, til lyden av begravelsesmusikk.

Seansen skulle være en reaksjon på at sledehunder i Alaska og jakthunder i Spania blir drept etter at de ikke lenger er i stand til å tjene sine eiere.

Ifølge Daily Mail er det vanlig at spanske hunder blir skutt, banket i hjel, hengt og til og med brent levende.

Ikke viktig nok

Grunnen til at kunstneren ikke fikk lov til dette, var ifølge de lokale myndighetene at saken «ikke var viktig nok til å forsvare drap».

Det kan også være verdt å nevne at selve handlingen kunstneren planla å utføre er ulovlig.

Verket skal være basert på en type Thailandsk performancekunst.

Kunstneren mener den tyske grunnloven garanterer betingelsesløs kunstnerisk frihet, og at han bør få lov til å gjøre «stuntet».

Ville halshugge sau

Dette kommer samtidig med at to studenter på Berlins universitet for kunst truet med å bruke giljotin på en sau, hvis folket ville det.

Iman Rezai og Rouven Matterne ville teste ut demokratiets grusomhet, ved å lage en avstemning der man anonymt kunne stemme om man ville eller ikke ville at sauen skulle dø.

– Internetts anonymitet lurer ut perversiteten i noen mennesker, sier Matterne til lokalavisen Tagesspiegel.

Avstemningen endte med at 190 000 stemte mot å drepe den uskyldige sauen, mens 120 000 stemte for i løpet av seks dager.

På tross av mange klager planlegger Rezai og Matterne å vise noe i forbindelse med resultatet i slutten av mai.

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.