«Fantorangen» mer pop enn «Drømmehagen»

Småbarnsforeldre truet med å boikotte NRK Super da «Drømmehagen» ble flyttet. I stedet har seertallene doblet seg.

Drømmehagen
Foto: BBC

Det ble virkelig bråk da NRK Super bestemte seg for å flytte barneprogrammet «Drømmehagen» til en annen tid på dagen for å variere på programtilbudet sitt.

Over 24 000 småbarnsforeldre uttrykte med store bokstaver på Facebook hva de mente om avgjørelsen, som ifølge foreldrene førte til gråtende småbarn, ødelagte leggeritualer og hamring på TV-en.

Les også: – «Drømmehagen» var fast leggerutine

Nett-TV: Se «Drømmehagen» her når det måtte passe!

Blitt stille

Fantorangen

'Fantorangen' fikk en tøff velkomst i 17.30-sendeflaten på NRK Super.

Foto: Ole Kaland / NRK

NRK Super-redaktør Nils Stokke var blant de som ble oversvømt av rasende e-poster og sms-er, der det store flertallet truet med å boikotte NRK en gang for alle. Også kulturminister Anniken Huitfeldt ble trukket inn i diskusjonen.

– Det har blitt ganske stille fra dem nå, i alle fall for min del, forteller Nils Stokke til NRK.no, tre uker etter at stormen raste som verst.

På «aksjonens» Facebook-gruppe er det likevel fortsatt stor aktivitet, men redaktøren står på at avgjørelsen om å flytte «Drømmehagen» var riktig.

– Vi har ansvar for å tilby en bredde i våre kanaler, selv om det skulle bety at seertallene går ned, forklarer Stokke.

Les også: Traumatisk barne-TV

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drømmehagen facebook

Det er fortsatt stor aktivitet på Facebook-gruppen 'Gi oss Drømmehagen tilbake'.

Foto: Illustrasjon/skjermdump

Seertallene doblet

Det er derimot ikke tilfelle i denne saken. Etter at «Fantorangen» erstattet «Drømmehagen», har seertallene nesten gått i været. Mellom 22 000 til 49 000 barn under 11 år har sett på «Fantorangen» hver dag siden 4. januar, viser tall fra NRKs analyseavdeling.

Det gir et snitt på 35 500 barn hver kveld. Til sammenligning hadde «Drømmehagen» 18 000 seere i snitt gjennom hele 2009.

– De er begge veldig gode programmer. Vi er ikke overrasket over at «Fantorangen» med alle småseriene inni fenger så mange barn, sier NRK Super-sjefen.

Hva synes du? Er det greit at «Fantorangen» erstatter «Drømmehagen», eller vil fortsatt ikke barna dine legge seg uten Makka Pakka og Hinkel Pinkel? Si din mening her!

Kulturstrøm