Hopp til innhold

Fant nye slektninger etter Anno

Claus Fibiger har ikke bare fått et innblikk i slekta si gjennom Anno, han har også fått kontakt med helt nye familiemedlemmer.

Claus Fibiger strikker i Anno

Claus Fibiger

Foto: Strix / NRK

Det var Claus som tapte ukens duell og måtte forlate Anno, men opplevelsen av å leve 250 år tilbake i tid har ført til mer enn bare ny kunnskap og opplevelser.

– Forrige uke ble jeg oppringt av ei dansk dame. Hun sa: «hei, Claus, jeg er kusinen din», forteller Claus.

Det er mange tilfeldigheter som gjorde at Claus ble kontaktet av sitt nye familiemedlem.

– Hun var på vinterferie på Skeikampen, og så tilfeldigvis en episode av Anno på hotellet. Ved å se på den gikk det opp for henne at jeg er fetteren hennes, sier Claus.

Vil lære mer om familien

Men det var ikke bare ett nytt familiemedlem som tok kontakt:

– Rett etterpå ringer det også en dame som sier hun er kusina mi, og hun har bodd i Norge siden hun var 19 år. Jeg har blitt kjent med nye familiemedlemmer gjennom tilfeldigheter og Anno!

Etter å ha fått fortalt slektshistorien sin i Anno, der han blant annet fikk vite om et gammelt vinhus som står den dag i dag, skal Claus nå finne ut mer om familien sin.

– Nå planlegger jeg å virkelig finne røttene mine, og dra til vinhuset i Danmark. Der skal jeg få mer kjøtt på beina, sier han.

(Saken fortsetter etter videoen)

Claus får se historien om slekta si i Anno.

Claus lærte mer om sin egen slekt i Anno.

Tapte i 17. mai-spill

Claus Fibiger i bøtteholdeduell

En skulderskade gjorde det vanskelig for Claus å holde de tunge brannbøttene oppe med strake armer.

Foto: Strix / NRK

Underveis i Anno ble det mer og mer gnisninger, og guttene, og særlig Claus, klarte å terge på seg jentegruppa.

– Når programmet er som det er med kjønnskamp, er rivalisering uunngåelig. Det ble polarisering mellom jentene og guttene, og det ble kjølig, men ikke ufint, sier han.

Claus var den eneste deltakeren som klarte å ta to svenne- og mesterbrev, men likevel måtte han forlate Anno som sistemann før finaleuka.

– Jeg ble jo skuffet. Jeg tapte i et ringspill, liksom. Jeg jobbet systematisk over lang tid, og da er det er skuffene å bli felt av et 17. mai-spill. Jeg burde visst tatt ringspill mer seriøst gjennom mange år med foreldredugnad på 17. mai, sier han.

Han og Enok klarte seg dårligst i turneringen, og møttes i duell der de måtte holde brannbøtter med vann med strake armer lengst mulig.

– Jeg gikk inn i Anno med en skulderskade, så bøtteholdingen hadde jeg ikke sjans på. Men jeg er ikke bitter, sier Claus.

Claus og Enok taper turneringen, som består av leker og spill man gjerne forbinder med 17. mai.

Claus fikk ikke helt til ringspillet, og endte i duell med Enok. En duell han tapte.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.