Fansen samles utenfor hjemmet til Prince

CHANHASSEN, MINNESOTA (NRK): Samme dag som obduksjonen finner sted omgir lilla ballonger og lilla blomster eiendommen artisten tilbrakte sine siste dager.

Britta Feru og Lindsay Tritabaugh

FANS: Kledd i lilla besøkte Britta Feru (t.v.) og Lindsay Tritabaugh hjemmet til Prince i Minneapolis for å legge ned blomster.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

FILES-ENTERTAINMENT-US-MUSIC-PRINCE

DØD: Den kjente artisten Prince døde torsdag. Nå sørger fans verden over.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Torsdag ettermiddag kom nyheten om at den kjente artisten Prince var funnet død på eiendommen sin utenfor Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota.

Obit Prince

LILLA: Utenfor Prince sin eiendom i Minnesota har fans lagt ned lilla blomster og ballonger.

Foto: Jim Mone / Ap

Et døgn senere samles fans seg for å hedre musikkikonet. Lilla blomster og lilla ballonger omringer nå eiendommen.

Blant dem som la ned lilla blomster var Britta Feru og Linday Tritabaugh.

– Jeg kom for å vise respekt. Jeg elsket Prince som artist og vokste opp med å høre på musikken hans. Det var utrolig trist å høre nyheten i går, sier Tritabaugh.

– Var stolte av ham

Prince ble født i Minneapolis 7. juni 1958, og ifølge Tritabaugh betydde han mye for folk i Minnesota.

– Vi var veldig stolte av Prince. Han var alltid veldig ydmyk og stolt at røttene sine i Minnesota. Vi respekterte ham, og kommer til å savne ham, sier hun.

På eiendommen sin hadde Prince et eget musikkstudio og utested, og han arrangerte flere gratiskonserter der.

– Vil aldri bli glemt

Kanneba Brown

TRIST: Kanneba Brown sier musikken til Prince berørte alle slags mennesker.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Kanneba Brown møtte også opp utenfor hjemmet hans for å vise sin respekt.

– Jeg kysset skiltet fordi jeg ønsket at Prince alltid skal vite at fansen hans er her og at musikken hans aldri kommer til å bli glemt, sier hun.

Betydde han noe spesielt for deg som en afroamerikansk kvinne?

– Ja, absolutt. Ikke bare som en afroamerikansk kvinne, men som en kvinne og et menneske generelt. Musikken hans berørte utrolig mange mennesker, uansett tilhørighet, sier hun.

Obduksjon i dag

Det er ikke klart hva som førte til Princes død, men det har blitt spekulert i at det handler om en overdose. Nettstedet TMZ skrev tidligere i dag at artisten ble behandlet for en overdose kun seks dager for hans død.

Amerikansk politi gjennomførte ifølge BBC fredag en obduksjon for å finne dødsårsaken, men skriver at resultatene av den ikke vil komme på en stund. Dødsårsaken kan komme i løpet av dager, mens resultatene av toksikologirapporten kan ta uker.

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.