Hopp til innhold

Fansen samles utenfor hjemmet til Prince

CHANHASSEN, MINNESOTA (NRK): Samme dag som obduksjonen finner sted omgir lilla ballonger og lilla blomster eiendommen artisten tilbrakte sine siste dager.

Britta Feru og Lindsay Tritabaugh

FANS: Kledd i lilla besøkte Britta Feru (t.v.) og Lindsay Tritabaugh hjemmet til Prince i Minneapolis for å legge ned blomster.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

FILES-ENTERTAINMENT-US-MUSIC-PRINCE

DØD: Den kjente artisten Prince døde torsdag. Nå sørger fans verden over.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Torsdag ettermiddag kom nyheten om at den kjente artisten Prince var funnet død på eiendommen sin utenfor Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota.

Obit Prince

LILLA: Utenfor Prince sin eiendom i Minnesota har fans lagt ned lilla blomster og ballonger.

Foto: Jim Mone / Ap

Et døgn senere samles fans seg for å hedre musikkikonet. Lilla blomster og lilla ballonger omringer nå eiendommen.

Blant dem som la ned lilla blomster var Britta Feru og Linday Tritabaugh.

– Jeg kom for å vise respekt. Jeg elsket Prince som artist og vokste opp med å høre på musikken hans. Det var utrolig trist å høre nyheten i går, sier Tritabaugh.

– Var stolte av ham

Prince ble født i Minneapolis 7. juni 1958, og ifølge Tritabaugh betydde han mye for folk i Minnesota.

– Vi var veldig stolte av Prince. Han var alltid veldig ydmyk og stolt at røttene sine i Minnesota. Vi respekterte ham, og kommer til å savne ham, sier hun.

På eiendommen sin hadde Prince et eget musikkstudio og utested, og han arrangerte flere gratiskonserter der.

– Vil aldri bli glemt

Kanneba Brown

TRIST: Kanneba Brown sier musikken til Prince berørte alle slags mennesker.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Kanneba Brown møtte også opp utenfor hjemmet hans for å vise sin respekt.

– Jeg kysset skiltet fordi jeg ønsket at Prince alltid skal vite at fansen hans er her og at musikken hans aldri kommer til å bli glemt, sier hun.

Betydde han noe spesielt for deg som en afroamerikansk kvinne?

– Ja, absolutt. Ikke bare som en afroamerikansk kvinne, men som en kvinne og et menneske generelt. Musikken hans berørte utrolig mange mennesker, uansett tilhørighet, sier hun.

Obduksjon i dag

Det er ikke klart hva som førte til Princes død, men det har blitt spekulert i at det handler om en overdose. Nettstedet TMZ skrev tidligere i dag at artisten ble behandlet for en overdose kun seks dager for hans død.

Amerikansk politi gjennomførte ifølge BBC fredag en obduksjon for å finne dødsårsaken, men skriver at resultatene av den ikke vil komme på en stund. Dødsårsaken kan komme i løpet av dager, mens resultatene av toksikologirapporten kan ta uker.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)