Send din liste til Webredaktøren på herreavdelingen@letrud.no
Tema for listen velger du selv, men vi kan gi deg noen forslag:
Topp fem plater i 2005.
Topp fem filmer i 2005.
Topp fem måltider du spiste i 2005.
Topp fem reisemål du besøkte i 2005.
Topp fem reisemål du unngikk i 2005.
Topp fem hybelkaninstørrelser og hvor de ble funnet.
Topp fem irriterende sanger i 2005.
Send inn din liste nå!
Familiens lister:
Morten Storeide:
Kjære Herrer.
Det gleder mæ å kunne dele min topp 5 måltidsliste med dere alle, og ønske dere lykke til med å prøve ut menyen:
1: Helstekt grisunge av minigris (NB! Viktig, sjølslakta og sjølflådd. Må flåes pga mye pels vinterstid. Smøres rikelig og ofte med rødvinsmarinade(mye rødvin) For komplett nytelse bør grisen inntas langt inne i skogen på herretur med selvskrevent tilbehør.
2: Fløtestekt æljhjerte (Fres rikelig med lauk, gul+rød paprika, 20 hvitløksbåter(chillimarinert). Legg dette til side, skjær æljhjerte i terninger, fres disse brune i masse smør. Når alt er bruna tilsettes så mye fløte(ikke matfløte) det er plass til (ha gjerne stoor gryte). La dette småkoke akkurat passe lenge og tilsett ingrediensene. Inntas på herretur i de dype skoger med tilhørende kraftig rødvin.
Herreavdelingen! Morten Storeides hyttedass
3: Syltelabber, sylte og tunge av minigris (sier ikke mer, bortsett fra at rikelig med Akevitt hører til, og selvfølgelig at det inntas på herretur i skogen, gjerne ute da knoker, fett og slintrer kan hives villt rundt)
4: Forskremte ryper (dette har ingenting med fuglen rype å gjøre) Lag rundstykkeformede "kaker" av æljkarbonade, surr bacon rundt disse. Brunes for så å pakkes inn i folie slik at de kan ligge på grillen inne i peisen i hytta og godgjøre seg, mens du lager en rødvinssaus som får ganen til å vibrere i vellyst. Fløtegratinerte poteter gjør seg sammen med dette. Nytes sammen med rødvin på herretur bakom gamle tømmervegger i skogen.
5: Rådyr gryte (ikke kostbar, men tilberedt av dyret rådyr) Reinskjær dyrets rygg for kjøtt. Brun dette i godt med smør. Kok ut panna med bekkevann og bruk dette som kraft hvor kjøttet kan ligge å surre. Tilsett en god skvett fløte mot slutten. Server med skogslaget mos av mandelpotet(masse smør) Innta godsofaen(som står i herrehytta) og hiv innpå sammen med en mørk kraftig rødvin.
Forøvrig bør alle måltider behørig avsluttes med peiskokt kaffe og god Cognac, hvorpå det etterpå står herrene fritt og velge øvelse (øl, dram eller vin)
Dette kulinariske herrehus ligger dypt inne i de norske østlandsskoger. Vi deler med oss til alle i herreavdelingen når vi etter bespisning besøker vårt lille hus(utedassen) som vi under en høytidelig seremoni døpte:
Herreavdelingen (se bilde)
Ellers vil det rettes en stor takk til de to fritt-talende herrer som hver tirsdag kveld gjør livet verdt å leve.
Hilsner
Morten en Skogens herre
Topp fem musikalske opplevelser
1. REM live i Paris.
2. Så konsertfilmen The Last Waltz for første gang. Livet har ikke vært det samme siden.
3. Tom Waits-coverbandet Gin Soaked Boys live på Ramp, Svartlamon, Trondheim. Gåsehudbra.
4. Fikk Norsk Pop & Rockleksikon i posten fra Herreavdelingen. Snille Herreavdelingen! Beste julegaven i år.
5. Være DJ på Blæst i Trondheim mens dansegulvet duver av svette, smilende mennesker som danser til MIN musikk.
Hilsen Ranja
Paal:
De fem beste filmene i 2005:
1. The 40 Year Old Virgin
2. Cinderella Man
3. Charlie And The Chocolate Factory
4. Fantastic Four
5. King Kong.
Gnier'n
Mine fem beste sparetips i 2005:
1. Gikk med lånte sko så mye som mulig for å spare sålene.
2. Var mye borte på besøk. Gratis mat/snop, og lavere strømforbruk hjemme.
3. Brukte naboens dørmatte for å spare min egen.
4. Unnlate å skrive fem punkt for å spare tastaturet.