Familie skylder på #metoo-kobling etter selvmord

Filmprodusent Jill Messick ble kritisert for å ikke ta voldtektsanklager mot Harvey Weinstein alvorlig nok. Onsdag tok hun sitt eget liv.

Harvey Weinstein

NY TRAGEDIE: Nok en tragedie har inntruffet i kjølvannet av skandalene knyttet til filmprodusent Harvey Weinstien.

Foto: John Carucci / AP

Familien til filmprodusent Jill Messick mener anklagene mot henne i forbindelse med etterspillet av en voldtektssak fra 1997 kan ha vært en av årsakene til at hun tok sitt eget liv.

Skuespiller Rose McGowan anklaget filmprodusent Harvey Weinstein for voldtekt under Sundance-festivalen i 1997. Messick var på det tidspunktet manager for McGowen.

McGowan og Weinstein har ifølge New York Times inngått forlik om en «hendelse på et hotellrom under festivalen». Dette forliket er ett av flere Weinstein har inngått.

Etter hendelsen skal McGowan ha fortalt Messick hva som skjedde. Senere har McGowan anklaget Messick for å ikke ha støttet henne nok.

Ifølge en uttalelse fra familien skal Messick ikke ønsket å ta til motmæle mot McGowan i frykt for at andre kvinner ikke skulle tørre å stå frem med sine historier.

– Hun ønsket ikke å fyre opp debatten. Navnet og ryktet hennes ble ødelagt, selv om hun ikke hadde gjort noe galt, skriver familien ifølge NBC News.

Messick hadde diagnosen bipolar lidelse, og hadde tidligere slitt med depresjoner.

Messicks familie sier til videre at McGowan ikke brukte begrepet «voldtekt» da hun varslet Messick om hendelsen. Likevel mener familien at Messick tok saken videre.

Messick gikk siden videre og begynte å jobbe for Weinstein i selskapet Miramax. Et selskap Weinstein ble sparket fra etter overgrepsanklager.

Weinstein-selskap saksøkt

Statsadvokaten i New York har nå saksøkt The Weinstein Company for ikke å ha beskyttet sine ansatte mot seksuell trakassering, trusler og diskriminering.

Påtalemyndigheten i New York hevder at selskapets ledere og styre har mislyktes i å beskytte de ansatte mot den verdenskjente filmprodusenten og den tidligere administrerende direktøren, Harvey Weinstein.

Sammen med broren Bob startet Weinstein filmproduksjon- og distribusjonsselskapet Miramax i 1979 som de solgte til The Walt Disney Company for 80 millioner amerikanske dollar i 1993. I 2005 startet de sitt eget firma, The Weinstein Company.

Weinstein var en av Hollywoods mest innflytelsesrike menn før mer enn 70 kvinner anklaget han for seksuell trakassering og overgrep høsten 2017.

Selv har han hele tiden benektet å ha hatt noen form for samleie uten samtykke, og advokatene hans mener det vil være bra å få saken belyst i en rettssal.

Kulturstrøm

 • Simon Stranger ville forstå ondskap

  Da forfatteren Simon Stranger fikk vite at hans svigerfamilie bodde i huset der Gestapo-agenten Henry Rinnan hadde sitt hovedkvarter under krigen, tenkte han at han hadde nok materiale til å skrive romanen «Leksikon om lys og mørke». – Jeg tenker på hvordan vi omtaler minoriteter. Fascismen lever fortsatt, og ser ut til å vokse. Alt dette handler om muligheten til å være den du er. Uavhengig av rase, legning og tro, sier Stranger til programleder Hans Olav Brenner i bokshowet Brenner live.

  Simon Stranger i Brenner live
 • Neil Young presset bort sponsor

  Den klima-engasjerte veteranrockeren protesterte først mot å dele headliner-plassen med Bob Dylan på festivalen British Summer Time i juli 2019. Men han gjorde det også klart overfor festivalledelsen hvor ukomfortabel han er med at et selskap som finansierer fossilt drivstoff er hovedsponsor. Dermed trakk Barclaycard seg, som har sponset festivalen i London siden 2013. Den gangen spilte for øvrig Young også på festivalen uten innvendinger. Barclaycard sier til BBC at de ikke vil kommentere situasjonen.

  Neil Young
  Foto: Darryl Dyck / NTB Tema / AP
 • – En ny "romkom"-klassiker

  «Crazy Rich Asians», den første Hollywood-filmen i historien med bare asiatiske skuespillere på hele 25 år, har mye glitter og glam, mener NRKs filmanmelder Marte Hedenstad. Forrige uke ble filmen nominert til Golden Globe for beste komedie, og hovedrolleinnehaver Constance Wu (til høyre) ble nominert til beste kvinnelige hovedrolle i en komedie. Les hele anmeldelsen hos Filmpolitiet

  Kinofilmen Crazy Rich Asians
  Foto: SF Norge