Hopp til innhold

Færre har troen på Tix

Etter første sceneprøve i Rotterdam på søndag har Tix falt fra en 10. plass og ned til 15. plass på bettingselskapenes liste.

TIX' andre sceneprøve

FALLEN ANGEL: Kostymeoppdateringen bidro ikke til et løft på oddsen for Tix.

Foto: ANDRES PUTTING / EBU

Fra å være en fallen engel på scenen gjør han nå også plasseringsfall på den internasjonale bettinglisten.

MGP-general og prosjektleder Stig Karlsen er likevel ikke bekymret over plasseringen:

– Prøvene er jo ment for å skru til sceneshowet og få det til å fungere bedre. Og dette er et nummer som er krevende. Nå jobber vi med å forbedre hvert enkelt kamerabilde og lyssettingen for å gi nummeret et enda større løft.

TIX' andre sceneprøve

BILDEJUSTERINGER: TIX og teamet hans jobber nå med å finjustere kameraproduksjonen og lyssettingen.

Foto: ANDRES PUTTING / EBU

– Og på bettingselskapenes liste for semifinalen har han faktisk gått opp en plass.

Der ligger Tix på en foreløpig 7. plass av totalt 16 plasser.

Stig Karlsen, delegasjonssjef og MGP-general gir en siste peptalk i bussen på vein til første sceneprøve i Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021

FORTSATT HÅP: NRKs MGP-general Stig Karlsen, tror fortsatt at det kan gå riktig vei for Norge.

Foto: NRK

Det viser seg at det er ganske vanlig at plasseringene endrer seg mye for bidragene på Eurovision song contests bettinglister. Hvert fall ifølge MGP-ekspert Anders M. Tangen.

– Dette skjedde også med Maria Haukaas Mittet da hun var med i 2008. Bidraget hennes falt veldig etter første sceneprøve men klatret oppover igjen mot semifinalen.

Han tror det blir ekstra vanskelig å spå utfallet før semifinalene i år.

– Jeg kan ikke huske sist oddsen var så jevn mellom bidragene på bettinglistene. TIX kan praktisk talt havne på en 5. plass som en 15. plass. Slik det ser ut nå kan alt skje. Det er umulig å tippe en vinner.

Gjort få endringer

Onsdag ettermiddag hadde Tix sin andre sceneprøve på den store Eurovision-scenen. Flere av delegasjonene har gjort store endringer i sceneshowet sitt etter å ha vunnet i hjemlandet. Showet til Norge blir ganske likt som finalenummeret i MGP.

Har oppdatert sceneshowet i Eurovision

– Det var jo dette sceneshowet Norge stemte frem. Vi har valgt å oppgradere noe men vi beholder universet og historien, sier Karlsen.

I en pressekonferanse etter sceneprøvene onsdag ettermiddag røper TIX selv at det kommer til å gjøres flere endringer i showet. Men de er enn så lenge hemmelige.

Anders Martinius Tangen

NORGE I FINALEN: Anders M. Tangen mener det er umulig å spå hvem som kommer til finalen, men han har troen på Norge.

Foto: Privat

Tangen trekker linjer til nok en historisk Eurovision-deltaker:

– Norge har stort sett gjort det bra uten å gjøre store endringer. De gjorde nesten ingen endringer med nummeret til Alexander Rybak i 2009. Og det gikk jo bra...

Dette var Norges konkurrenter i Eurovision 2021

Norge er med i første semifinale som sendes direkte på NRK1 tirsdag 18. mai kl. 21.00

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP