NRK Meny
Normal

Faderen og sønnen

Haavar (38) var snekker og landskapsarkitekt, men så møtte han en nonne på en kirketrapp. Nå er han munk på Majorstua. Hvorfor?

Haavar Simon Nilsen

Haavar er dominikanermunk, og lever i kloster på Majorstua i Oslo.

Foto: Bror Lawrence Lew OP

Hør dokumentaren: Faderen og sønnen

Last ned podkast: Faderen og sønnen

– Egentlig er det galskap å bo bare med menn, sier Haavar. Han har han gitt avkall på kjæreste, barn, karriere og penger.

Nå bor han på en liten celle i et kloster, sammen med sine nye brødre i Dominikanerordenen på Majorstua i Oslo.

I kortdokumentaren «Faderen og sønnen» forteller Haavar en nær og personlig historie. Hvorfor har han tatt det store spranget og viet sitt liv til Gud?En nonne forandret livet

Haavar var en ung og lovende landskapsarkitekt med draget på damene. Men på en reise møtte han en nonne på en kirketrapp. Etter dette fant han en ny vei i livet - han ville avgi et evig løfte til Gud.


Faderen

Haavar har alltid hatt et vanskelig forhold til sin egen far, som slet med psykisk sykdom gjennom hele Haavars barndom.

– Det er ingen tvil om at pappa har spilt en rolle i mitt livsvalg. Å gå i kloster har kanskje vært mitt opprør, sier Haavar.

Les mer om Haavar på hans egen blog.

Hør Haavars historie i kortdokumentaren «Faderen og sønnen» lørdag kl.10.03 på NRK P2. Reprise søndag kl.21.03.

Av Kristin Heien Børnes. Teknisk regi Kåre Johan Lund. Konsulent Kjetil Saugestad

Kulturstrøm

  • Ariana Grande covret Aretha

    Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen (som kom samme dag Grande gir ut sitt nye album «Sweetener».)

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.