Hopp til innhold

Vil samle en milliard på Facebook

Facebook vil ekspandere til Kina, Russland og Japan for å bli det største sosiale nettverket i verden. Målet er å skaffe seg over en milliard brukere. Nå ender de strategien.

Mark Zuckerberg med Facebooklogo
Foto: Paul Sakuma / AP

Facebook har allerede mer enn 540 unike brukere, men selskapets neste mål er en milliard medlemmer. Nå retter gründerne av Facebook blikket mot de store landene i øst.

I følge Financial Times har grunnleggeren av Facebook, Mark Zuckerberg sagt at Facebook ikke klarer å opprettholde den eksplosjonsartete veksten på tre prosent per uke. Derfor vil selskapet ta i bruk nye strategier for å fortsette å vokse.

– Hvis vi lykkes, tror jeg vi kan bli det selskapet som knytter 1 millard mennesker sammen i et sosialt nettverk, sa Mark Zuckerberg i et intervju i Cannes tidlig i sommer.

I Kina, Russland og Japan er fortsatt andre sosiale nettverkene større enn Facebook. Kinesiske Tencent QQ, russiske Vkontakte og Japanske Mixi holder fortsatt skansen mot den amerikanske kometen.

Nå vil Zückerberg nærme seg ulike land på forskjellig måte.

Mobiltelefonen blir porten til nettverket

- I en del land brukes Facebook nå oftere via mobiltelefonen enn via nettet, jeg tror de fleste tenker at det bare er et spørsmål om tid før dette blir den generelle tendensen, skal Zuckerberg ha sagt.

På NRK Fagdagen 17. juni, sa Michael T. Jones, Chief Technology Advocate i Google det samme.

Se Nett-TV : - Nettet erobres med mobiltelefonen

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober