Hopp til innhold

Vil samle en milliard på Facebook

Facebook vil ekspandere til Kina, Russland og Japan for å bli det største sosiale nettverket i verden. Målet er å skaffe seg over en milliard brukere. Nå ender de strategien.

Mark Zuckerberg med Facebooklogo
Foto: Paul Sakuma / AP

Facebook har allerede mer enn 540 unike brukere, men selskapets neste mål er en milliard medlemmer. Nå retter gründerne av Facebook blikket mot de store landene i øst.

I følge Financial Times har grunnleggeren av Facebook, Mark Zuckerberg sagt at Facebook ikke klarer å opprettholde den eksplosjonsartete veksten på tre prosent per uke. Derfor vil selskapet ta i bruk nye strategier for å fortsette å vokse.

– Hvis vi lykkes, tror jeg vi kan bli det selskapet som knytter 1 millard mennesker sammen i et sosialt nettverk, sa Mark Zuckerberg i et intervju i Cannes tidlig i sommer.

I Kina, Russland og Japan er fortsatt andre sosiale nettverkene større enn Facebook. Kinesiske Tencent QQ, russiske Vkontakte og Japanske Mixi holder fortsatt skansen mot den amerikanske kometen.

Nå vil Zückerberg nærme seg ulike land på forskjellig måte.

Mobiltelefonen blir porten til nettverket

- I en del land brukes Facebook nå oftere via mobiltelefonen enn via nettet, jeg tror de fleste tenker at det bare er et spørsmål om tid før dette blir den generelle tendensen, skal Zuckerberg ha sagt.

På NRK Fagdagen 17. juni, sa Michael T. Jones, Chief Technology Advocate i Google det samme.

Se Nett-TV : - Nettet erobres med mobiltelefonen

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen