Kulturstrøm

  • Babydans-anmeldelse Årets kritikk

    Beste anmeldelse av teater, musikk eller dans 2019 og er kåret. Tre tekster var nominert. Hedda Fredly fikk prisen og et reisestipend på15 000 kroner for kritikken av en spebarnsforestilling på Dansens hus: «Lumi» er en boost for babyers selvfølelse» på Periskop.no. – Dans for spedbarn er en krevende øvelse, både for utøvere og kritikere. Denne teksten er fascinerende nær og kompetent, tilnærmingen er både grundig og åpen, mener juryen. Norsk kritikerlag, Festspillene i Bergen og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) samarbeider om Årets kritikk. Filip Roshauw var nominert med anmeldelsen av platen «Bråkebøttebaluba»: «Hvorfor så retro?», også i Periskop. Magnus Andersson var nominert for kritikken av Lisa Davidsens debut i Bayreuths Festspielhaus: «Perfekt for Wagner», publisert i Klassekampens musikkmagasin. Norsk teater- og orkesterforening samarbeider med Norsk kritikerlag om prisen.

    Fra spebarnsforestillingen Lumi på Dansens hus regissert av Dalija Acin Thelander
    Foto: D. Matvejev / Dansens hus
  • Fare for Nasjonal turistvei

    Andøya Spaceport får millionstøtte av regjeringen, men oppføringen av romhavna kan gjøre at det spøker for den Nasjonale turistveien på øya. Andøya har en av 18 spesielt utvalgte strekninger som skal fremme opplevelser i tilnærmet urørt natur.

Flere kulturnyheter

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet. Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.